Guvernul vrea să modifice legea dării în plată

Guvernul vrea să modifice legea dării în plată
mai 29 16:05 2016 Printeaza acest articol

Guvernul vrea să modifice legea dării în plată! Legea dării în plată va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă. Ar putea fi scutiţi de plata impozitului cei care apelează la această lege şi care reprezintă cazuri sociale, adică au o singură locuinţă, pe care o cedează băncii, a spus ministrul Finanţelor, Anca Dragu, în emisiunea „În faţa ta”. Executivul va lucra la modificarea legii luna viitoare. Ministrul Finanţelor spune că împreună cu o asociaţie de clienţi lucrează la fixarea unor criterii pentru identificarea cazurilor sociale printre cei care apelează la legea dării în plată. Reprezentanţii asociaţiei se arată surprinşi de declaraţie:

„Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a solicitat exceptarea tuturor beneficiarilor de la aplicarea impozitului şi nu este implicată în niciun fel de discuţii cu Ministerul Finanţelor care să vizeze exceptarea de la impozitare doar a unora dintre potenţialii beneficiari.”

Şi iniţiatorului legii dării în plată critică iniţiativa Finanţelor. Daniel Zamfir, inițiatorul legii: „Nu au făcut altceva decât să torpileze, să saboteze această lege, iar modificarea prin ordonanţă de urgenţă, în care să introducem criterii sociale. Nu e altceva decât o continuare a acestei atitudini împotriva românilor.” Specialiştii fiscali spun că introducerea unor criterii ar duce la discriminări.
Adrian Benţa, specialist fiscal: „Ai alte categorii sociale care o duc greu şi ar merita reduceri de taxe. Ar trebui să se impoziteze pentru că reflectă un transfer al dreptului de proprietate asupra activelor.”

Propunerea unei asociaţii de clienţi ai băncilor de a fi scutiţi de acest impozit, cuprins între 2 şi 3% din valoarea declarată în actul de dare în plată, ar reduce substanţial costurile suportate de datornici. În forma actuală, dacă o persoană mai are de dat băncii 145.000 de franci, datornicul ar trebui să dea o mică avere drept impozite, taxe către stat plus onorariul notarului: în total, peste 19.000 lei.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.