Hackerul român Guccifer a fost extrădat din Statele Unite

by stirea | 11 octombrie 2016 17:32

Hackerul român Guccifer a fost extrădat din Statele Unite

El a dezvăluit corespondența lui Hillary Clinton

Hackerul român Guccifer, pe numele real Marcel Lehel Lazăr, a fost adus azi în România. A fost adus în țară pentru a-și ispășii pedeapsa.

Românul a fost dus direct la Penitenciarul Rahova de la aeroportul Henri Coandă, conform surselor din Administrația Națională a Penitenciarelor. El este cel care a scos la iveală faptul că actuala candidată la președenția americană, a folosit un cont personal de mail în interes de serviciu.

Hackerul român Guccifer a fost extrădat din Statele Unite

El a fost condamnat la data de 1 septembrie la 52 de luni de închisoare, în Statele Unite. El fusese extrădat în 2014 autorităților amercane și a pledat vinovat în luna mai a acestui an. Acuzațiile erau de furt de identitate și acces neautorizat asupra unui computer. Hackerul român Guccifer a demonstrat că folosind în interes dde serviciu contul personal, Hillary Clinton[1], la vremea aceea Secretar de Stat, a încălcat reglementări federale privind corespondența oficială. Acest lucru i-a atras asupra sa o condamnare de 4 ani și 4 luni de închisoare într-o institușie federală de un judecător din Statul Virginia.

Hackerul român Guccifer a fost extrădat din Statele Unite

Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal. Un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail. Dar și confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell. După ce a avut acces la conturile de email ale victimelor şi a aplicat diferite tactici inclusiv fraudă, furt de identitate şi hărţuire, Lazăr ar fi predat mass-media documentele furate.

Endnotes:
  1. Hillary Clinton: http://stireaexacta.ro/hillary-clinton-ar-devenii-prima-femeie-presedinte/

Source URL: http://stireaexacta.ro/hackerul-roman-guccifer-a-fost-extradat-din-statele-unite/