Hotelul Marriott sub lupa Parchetului

Hotelul Marriott sub lupa Parchetului
iulie 07 13:17 2016 Printeaza acest articol

Hotelul Marriott sub lupa Parchetului

Acuzații de evaziune fiscală la Hotelul Marriott din București. Sunt efectuate percheziții la această oră în incinta hotelului. Activitatea clienților nu este tulburată. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a anunţat că perchziţiile au loc la sediile sociale al SC S. SRL şi SC S.C.H.G. (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, n.r.) SRL, din Hotelul Marriott. Vor fi ridicate documente financiar-contabile şi înscrisuri necesare soluţionării unei cauze penale. Sunt vizate infracţiuni de evaziune fiscală. Anchetatorii au suspiciuni de evaziune fiscală, fiind creat un prejudiciu de 7,5 milioane de lei prin înregistrarea de cheltuieli cu dobânzi şi de pierderi din diferenţe de curs valutar.Hotelul Marriott sub lupa Parchetului

„În perioada 2008 – 2015, în documentele contabile ale SC S.C.H.G. SRL, au fost înregistrate cheltuieli cu dobânzi şi pierderi din diferenţe de curs valutar. În baza unui contract de împrumut încheiat cu SC S. SRL. Cu justificarea falsă că acest contract este garantat de Statul român, fapt care a condus la diminuarea impozitului pe profit datorat bugetului de stat cu suma de 7.581.113 lei (echivalentul a aproximativ 1.685.000 de euro)”, a precizat Parchetul Curţii de Apel Bucureşti.

În această cauză sunt urmărite penal, pentru evaziune fiscală în formă continuată, două persoane şi o firmă. Directorii firmei vor fi ridicaţi şi duşi la audieri. Poliţia Română a precizat că la percheziţii de la sediile celor două firme participă 12 ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi un procuror din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.