Iarna pe nepregatite pe intreg teritoriul tarii

Iarna pe nepregatite pe intreg teritoriul tarii
ianuarie 18 11:16 2016 Printeaza acest articol

Iarna pe nepregatite pe intreg teritoriul tarii. În ultimele 48 de ore România este sub Cod Galben, dar și sub zăpadă, la propriu. În toată țara drumuri naționale, și pe celelalte drumuri zăpada s-a așezat și exista zone în care zăpada atinge și 1 metru înălțime. Autoritățile spun că iar au fost prinse pe nepregătite. Sute de oameni izolați în zona Vrancea și autoritățile, cică, fac tot posibilul pentru a rezolva situația. Alimentarea cu electricitate este întreruptă în 52 de localități din Oltenia. Autostrada A2 şi 18 drumuri naţionale din zece judeţe, în continuare închise din cauza vremii. Circulaţia rutieră este, în continuare, întreruptă pe autostrada A2, pe sectorul Lehliu-Feteşti, sectorul Bucureşti – Lehliu fiind redeschis traficului luni, la ora 07.00, pentru toate categoriile de vehicule, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

Conform Centrului Infotrafic din Poliţia Romana, nu se circulă, luni dimineața, din cauza vremii, pe mai multe tronsoane ale unor drumuri naţionale: DN23A Gologanu – Ciorăşti (judeţul Vrancea); DN11A Bârlad (judeţul Vaslui) – Podu Turcului (judeţul Bacău); DN24A Murgeni – Berezeni – Huşi (judeţul Vaslui); DN26 Murgeni – Blăgeşti (judeţul Vaslui); DN22D Macin – Cerna (judeţul Tulcea); DN22F Horia – Nalbant (judeţul Tulcea); DN22A Topolog (judeţul Tulcea) – Hârşova (judeţul Constanta); DN22, pe tronsoanele Râmnicu Sărat (judeţul Buzău) – Brăila şi Baia (judeţul Tulcea) – Șibioara (judeţul Constanta).

De asemenea, sunt închise DN2B Buzău – Brăila, DN2A Hârşova (judeţul Constanta) – Mihail Kogălniceanu (judeţul Constanta), DN21A Bărăganul (judeţul Brăila) – Țandărei (judeţul Ialomiţa), DN2 Buzău – Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), DN2C Costeşti (judeţul Buzău) – Griviţa (judeţul Ialomiţa), DN23B Măicăneşti – Ciorăşti (judeţul Vrancea), DN2N Bogza – Dumbrăveni (judeţul Vrancea), DN3A Lehliu-Gară (judeţul Călăraşi) – Feteşti (judeţul Ialomiţa), DN3B Feteşti – intersecţie cu DN2A, DN24D Cuca – Tuluceşti (judeţul Galaţi).

În judeţul Vaslui, pe DN24A Simila – Murgeni a fost instituita restricţie de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maxima autorizată mai mare de 3,5 tone. De asemenea, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Cozla – Svinița, în judeţul Caraş-Severin. Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră.

Judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constantă, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ sunt luni, până la ora 18.00, sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol, iar o atenţionare cod portocaliu de viscol a fost emisă pentru zona costieră şi Delta Dunării, în judeţul Tulcea. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în cele 12 judeţe din estul şi sud-estul tării, vântul atinge la rafala viteze de 50-70 de kilometri pe oră, viscolind temporar ninsoarea şi spulberând zăpada depusă anterior. În estul judeţul Tulcea, în special zona costieră şi Delta Dunării, vântul va atinge la rafala viteze de 70-90 de kilometri pe oră, viscolind şi troienind zăpada.

Reamintim faptul că, în mare parte, cursurile sunt încă suspendate astăzi în unitățile de învățământ preuniversitar din București și din mai multe județe din țară.

Cam acesta este bilanțul acestei zile de luni și nu se știe dacă situația, la nivelul tării, se va rezolva în curând.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.