ÎCCJ a dat verdictul final în dosarul Microsoft

ÎCCJ a dat verdictul final în dosarul Microsoft
octombrie 03 15:49 2016 Printeaza acest articol

ÎCCJ a dat verdictul final în dosarul Microsoft

Prejudiciul în dosar de 27 milioane de euro

ÎCCJ, după tergiversări și multe amânări, a dat astăzi sentința finală în acest dosar.

Conform procurorilor de caz s-au produs prejudicii imense, sumele variind în jurul a 27 milioane de euro. Persoanele implicate direct în scandal, în număr de patru, și-au aflat astăzi pedepsele finale. În acest dosar procurorii DNA au cerut pedepsele maxime admise de lege, pentru toți cei implicați. Reamintim că la termenul din septembrie li s-a atras atenția avocaților apărării să-și pregătească concluziile pentru ședința de azi. Toți cei patru și-au primit pedepsele, singuul care a dat o declarație fiind fostul Ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu. Unul din pedepsiții de azi, Gheorghe Ștefan se pare că a avut mari surprize. Unul din martori, Decebal Silviu Draghiș a făcut azi declarații grele.

ÎCCJ a dat verdictul final în dosarul Microsoft

„Toni Răzvan remitea banii cash lui Gheorghe Ştefan. Banii se dădeau prin intermediari. Toni Răzvan îmi aducea banii în pungi sau în genţi ieftine, gen sport. În 2009-2014, am primit banii de la Toni Răzvan. Sumele erau aduse în pungi sau genţi. De regulă la birou şi în aceeaşi zi dădeam mai departe banii lui Gheorghe Ştefan. La hotelul Marshal, la hotelul lui Cocoş. La un apartament al acestuia din Bucureşti.

Am efectuat plăţi şi prin virament. Inclusiv plăti pentru două apartamente ale lui Gheorghe Ştefan din Piatra Neamţ. Toţi banii obţinuţi din contractul încheiat cu Florică au ajuns la Gheorghe Ştefan. Iar comisionul nu l-am mai încasat. Pentru că inculpatul a tot spus că ne vom socoti noi. În contextul mai multor afaceri derulate împreună. Nu am mai văzut acei bani. Eu am ştiut mereu că plăţile trebuiau să se facă în dolari. Asa mi s-a spus de Gheorghe Ştefan. Nu am avut acces la extrase de cont. Am ţinut doar legătură cu Luminiţa Mazilu”, a spus Draghiş.

Pedepsele primite de cei implicați, date astăzi de ÎCCJ, sunt după cum urmează:

Dumitru Nicolae – 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare.
Gabriel Sandu – 3 ani de închisoare cu executare
Dorin Cocoş – 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare
Gheorghe Ştefan – 6 ani de închisoare

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.