IGSU se reorganizează și se înnoiește

IGSU se reorganizează și se înnoiește
august 30 12:27 2016 Printeaza acest articol

IGSU se reorganizează și se înnoiește

IGSU va avea patru structuri noi cu atribuţii în pregătirea pentru intervenţii a personalului.

IGSU va avea patru structuri noi cu atribuţii în ceea ce priveşte pregătirea pentru intervenţie a personalului operativ. Pregătirea populaţiei să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă. Precum şi pentru planificarea exerciţiilor. Decizia a fost luată de Guvern, prin hotărâre. Vizează Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Precum şi atribuţiile serviciilor de urgenţă profesioniste. Măsura fiind considerată a fi „încă o etapă a măsurilor de îmbunătăţirea a activităţii acestei instituţii”.

IGSU se reorganizează și se înnoiește

„Noile măsuri organizatorice au drept scop eficientizarea activităţii pe linia prevenirii, pregătirii, protecţiei comunităţilor şi realizării intervenţiilor. În strânsă corelare cu specificul situaţiei operative de la nivelul fiecărui judeţ. Prin realizarea unei structuri organizatorice funcţionale. Și adaptate nevoilor actuale ale instituţiei, pentru extinderea competenţelor instituţiilor din subordine. Actul normativ aduce clarificări în ceea ce priveşte modul de avizare şi aprobare a atribuţiilor specifice compartimentelor funcţionale din cadrul IGSU„, mai spune comunicatul Guvernului.

IGSU se reorganizează și se înnoiește

Au fost înfiinţate patru noi structuri. Din care două la nivel de direcţie, una la nivel de serviciu şi una la nivel de compartiment. Acestea vor avea atribuţii în ceea ce priveşte pregătirea pentru intervenţie a personalului operativ. Pregătirea populaţiei să reacţioneze în cazul unor situaţii de urgenţă. Planificarea exerciţiilor şi a managementului stărilor excepţionale, respectiv a achiziţiilor publice.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.