Iliescu considera stupida condamnarea lui Dragnea. “A militat pentru mobilizarea electoratului!”

Iliescu considera stupida condamnarea lui Dragnea. “A militat pentru mobilizarea electoratului!”
mai 20 13:16 2015 Printeaza acest articol

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost extrem de deranjat de decizia instantei de a-l condamna pe Liviu Drganea la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul Referendumului. Acesta sustine ca “este stupid sa dezaprobi un lider politic pentru ca militeaza pentru a mobiliza electoratul la vot”.

”Este un moment delicat pentru el,decizia are un temei. Nu cred că i se pot reproşa foarte multe. De ce există partidul? Şi care este rolul partidului? Să mobilizeze electratul. Ce a făcut el? Ca reprezentant şi lider al partidului, a militat pentru a mobiliza electoratul la referendumul respectiv”, a declarat Ion Iliescu.

”I se poate reproşa aşa ceva unui lider politic? Asta este stupizenia acestei decizii”, a continuat acesta, retoric.

Fostul presedinte a fost intrebat daca acesta este un dosar politic, iar raspunsul sau a fost: ”Nu vreau să dau caracterizări, dar cred că este stupid să dezaprobi un lider politic, pentru că militează pentru mobilizarea electoratului”.

Dupa ce instanta a deliberat si a comunicat sentinta, Liviu Dragnea a demisionat din postul de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Politice.

Fostul ministru a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare, in dosarul referendumului din 2012, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, pentru fraudarea acestor alegeri. Decizia luata vineri de instanta suprema nu este definitiva.

Liviu Dragnea era secretarul general al PDS la data comiterii faptelor, drept urmare a fost trimis in judecata pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere in partid, pentru obtinerea foloaselor necuvenite.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.