Ioan Rus: Tarom are probleme mari. Caut cu disperare oameni capabili!

Ioan Rus: Tarom are probleme mari. Caut cu disperare oameni capabili!
martie 10 14:17 2015 Printeaza acest articol

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, declara ca Tarom este compania cu problemele cele mai mari, dintre cele aflate in subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta spune ca este pregatit sa caute “cu disperare” oameni capabili si solutii pentru a restructura operatorul aerian care se afla in impas.

„Din cele 50 de companii în subordinea Ministerului Transporturilor, avem o singura companie cu probleme mari si ea se numeste Tarom. CFR-urile au trecut pe plus, toate incet-incet au inceput sa arate tot mai bine. La Tarom avem o problema. Nu va ascund, pentru ca pana la urma nu are sens de ascuns nimic, saptamana aceasta ar trebui sa facem AGA si CA. Am discutat pana acum cu cei propusi pe 109 (OUG 109/ 2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, n.r.) pentru membri ai Consiliului de Administraţie si cei care ar putea fi potentiali presedinti ai Consiliilor de Administratie. Primii trei propusi, toţi m-au refuzat. Azi am avut discutii cu ultimul”, a afirmat Rus.

Administratorii interimari ai Tarom au demisionat din functii la inceputul saptamanii trecute, dupa ce viitorul Consiliu de Administratie a fost anuntat de catre Ministerul Transporturilor, potrivit directorului general al Tarom, Christian Heinzmann.

Din luna mai a anului 2014, consiliul de Administratie al Tarom a fost condus de catre Gabriel Dumitrascu, fostul sef al Directiei de privatizare din Departamentul pentru Energie. Ceilalti membri ai administratiei au fost Dante Stein, Toma-Dorin Cimpeanu, Dan Andrei si Anisoara Cornila.

Ioan Rus marturiseste ca a purtat discutii cu firma care a restructural compania LOT din Polonia si ca va cauta persoane capabile sa dezvolte un proces de asemenea anvergura pentru operatorul aerian Tarom.

„Daca nu reusesc saptamana aceasta, incep sa caut cu disperare solutii de oameni capabili sa puna in practica un program de restructurare”, a sustinut ministrul Transporturilor.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.