Iohannis: SRI a stabilit ca nu exista dovezi pentru trafic de influenta pe tema Codului Silvic

by stirea | 21 mai 2015 14:55

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a primit raspuns din partea SRI privind informatiile detinute de premier despre o posibila intalnire a unor oameni din anturajul sau cu procesatori de lemn. SRI a confirmat banuielile sefului de stat, neexistand dovezi ca s-ar fi facut trafic de influenta pe tema Codului Silvic.

Premierul Victor Ponta a facut saptamana trecuta afirmatii grave la adresa persoanelor din anturajul presedintelui, Klaus Iohannis solicitand Serviciului Roman de Informatii sa gaseasca dovezile despre care vorbea liderul PSD. SRI a transmis presedintelui ca nu a existat nicio intalnire intre persoanele din anturajul sau cu procesatorii de lemn.

”Da, am primit un răspuns. Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic”, a declarat presedintele.

Klaus Iohannis a afirmat saptamana trecuta, ca urmare a declaratiilor lui Ponta, ca nu mai tolereza un asemenea comportament pentru ca nu mai sunt in campanie si ca premierul va raspunde pentru afirmatiile si faptele sale.

El a adaugat, dupa primirea raspunsului SRI, ca nu il va da in judecata pe premierul Ponta pentru afirmatiile facute.

”Cei care au trebuit să tragă învăţămintele le-au tras, este speranţa mea. Nu voi acţiona în instanţă pe cel care a făcut afirmaţiile false, fiindcă, între timp, într-un fel, şi-a cerut scuze”, a adaugat Klaus Iohannis, in legatura cu actiunile pe care le va lua dupa aceasta lamurire din partea Serviciului de Informatii.

Aceste declaratii au fost facute de presedintele Romaniei, joi dupa-amiaza, pe Aeroportul Henri Coanda, inainte de a-si incepe vizita la Riga pentru summitul Parteneriatului Estic.

Source URL: http://stireaexacta.ro/iohannis-sri-a-stabilit-ca-nu-exista-dovezi-pentru-trafic-de-influenta-pe-tema-codului-silvic/