Iosif Armaș reținut pentru 24 de ore

Iosif Armaș reținut pentru 24 de ore
aprilie 07 13:21 2016 Printeaza acest articol

Iosif Armaș, reținut pentru 24 de ore în cazul devalizării stațiunii Băile Herculane. Procurorii DIICOT din Caraş Severin vor să afle cum a făcut rost de bani pentru a cumpăra staţiunea şi cum a vândut ulterior clădirile istorice. El ar fi prejudiciat statul cu 30 de milioane de euro. Pe numele fostului deputat PSD Iosif Armaș și a altor cinci persoane au fost eliberate ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, în urma unor audieri maraton. În cazul altor șase persoane s-a instituit control judiciar. Audierilor au avut loc după perchezițiile de ieri din Caraș-Severin. Acuzațiile aduse de anchetatori se referă la delapidare, complicitate la delapidare și constituirea unui grup infracțional organizat.Iosif Armaș reținut pentru 24 de ore

Anchetatorii îi acuză că au devalizat stațiunea Băile Herculane în doi pași: au luat zahăr din rezerva de stat cu titlu de împrumut, nu au returnat împrumutul și l-au folosit pentru a cumpăra aproape întreaga stațiune. Pe de altă parte, au girat împrumuturi cu clădiri vechi și de peste un secol. Povestea pe care DIICOT o cercetează a început în 2001. Iosif Armaş era directorul societăţii Argirom Internaţional şi făcuse rost, ca împrumut, de o cantitate impresionantă din rezerva naţională de zahăr.

„Această cantitate de zahăr urma să fie acordată SC Argirom Internaţional, cu drept de vânzare, dar şi cu obligaţia acesteia din urmă de a reconstitui acest stoc pe cheltuiala sa în termen de 180 de zile”, declară Alexandru Florenţa, procuror şef al DIICOT Timişoara.

Procurorii cred acum că omul de afaceri nici măcar nu a mai returnat zahărul. Cu banii obţinuţi, el a cumpărat, însă, centrul staţiunii Băile Herculane. În total, ancheta vizează 22 de persoane. Acuzaţiile sunt de delapidare şi organizarea unui grup infracţional. 30 de milioane de euro, banii statului român, s-au scurs precum cristalele de zahăr. Iar oamenii din localitate se plâng că staţiunea a ajuns o simplă fantomă a ce a fost odinioară în loc să se îngrijească de revigorarea staţiunii, Iosif Armaş ar fi făcut împrumuturi pentru care a pus gaj clădirile şi apoi le-au pierdut în executări silite. Pe mâna omului de afaceri a ajuns şi combinatul Oţelu Roşu din Caraş Severin, achiziţionat chiar în acest an cu 25 de milioane de euro. Fost pugilist, Iosif Armaş a fost şi deputat PSD, între 2000 şi 2004.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.