IPJ Mureș anunță percheziții în 11 județe și capitală

IPJ Mureș anunță percheziții în 11 județe și capitală
august 17 13:07 2016 Printeaza acest articol

IPJ Mureș anunță percheziții în 11 județe și capitală

IPJ Mureș anunță într-un comunicat efectuarea unor percheziții în 11 județe și în Capitală.

Zeci de percheziții au loc, miercuri dimineață, în 11 județe și în București într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Perchezițiile au loc la locuinţele unor persoane şi sediile unor firme. Suspecţii ar fi eliberat facturi fiscale fictive. Prejudiciul din prima infracţiune fiind estimat la aproximativ 1.850.000 de lei, iar din a doua – 1.000.000 de euro, potrivit unui comunicat al IPJ Mureș.

IPJ Mureș anunță percheziții în 11 județe și capitală

Poliţiştii de la IPJ Mureş au descins la 38 de adrese. Au vizat persoane şi firme din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa-Năsăud. Din Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi. Precum și din  Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din Bucureşti.  În perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăţi comerciale din judeţ „au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul ţării”.

Anchetatorii spun că, pentru a părea veridice, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive. Iar plăţile se efectuau în cont bancar. Ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală. Astfel, s-ar fi creat premisele unor operaţiuni de spălare a banilor.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.