Italia ridica la maxim alerta terorista, in urma atacului din Tunisia!

Italia ridica la maxim alerta terorista, in urma atacului din Tunisia!
martie 19 17:36 2015 Printeaza acest articol

Nivelul de alerta terorista in Italia a fost ridicat la maxim, dupa atacul terorist comis miercuri in capitala Tunisiei, potrivit ministrului italian de Externe Paolo Gentiloni. Ministrul a precizat, joi, ca in urma atacului armat din Tunis, patru dintre cele 22 de persoane care si-au pierdut viata ar putea fi cetateni italieni.

„Toate nivelurile de alerta pentru mobilizarea fortelor de securitate sunt la maximum si se concentreaza asupra amenintarii teroriste”, a declarat ministrul Gentiloni pentru postul de radio de stat RAI. Acesta a precizat ca, in ceea ce priveste obiectivul „tehnic, ne aflam intr-o faza premergatoare alertei maxime”. Ministrul a mentionat ca serviciile de informatii nu au detectat “amenintari specifice”.

Atacul terorist care a avut loc miercuri la Muzeul Bardo din Tunis a declansat o ancheta, deschisa de catre procurorul Romei, Francesco Scavo. Acesta conduce o ancheta preliminara. Anchetatorii asteapta primele rapoarte din parte Carabinieri ROS, unitatea paramilitara de politie, dar si Digos, unitatea specializata in lupta impotriva terorismului.

Ministrul de Externe, Paolo Gentiloni a anuntat ca probabil patru italieni au fost ucisi in atacul terorist comis in Tunisia. Potrivit acestuia, doua victime au fost deja confirmate ca fiind cetateni italiei, iar despre celelalte doua persoane banuite a-si fi pierdut viata, nu exista multe informatii momentan.

Atacul armat asupra Muzeului Bardo s-a soldat cu 22 morti, inclusiv cei doi teroristi. Alte aproximativ 50 de persoane, majorirarea turisti, au fost grav ranite.

„Este posibil sa fie vorba despre patru victime italiene, dar asteptam confirmarea oficiala”, a spus Gentiloni pentru postul RAI.

Pachebotul de croaziera Costa Fascinosa este vasul la bordul caruia au ajuns turistii italieni in Tunis, potrivit surselor de la Ambasada Italiei din Tunisia. Printre acesti turisti se afla si Francesco Caldara, un pensionar originar din orasul Novara. El si-a piedut viata in urma atacului terorist, in timp ce sotia sa, Sonia Reddi, a fost usor ranita. O a doua victima a fost identificata ca fiind Orazio Conte, un specialist in computere din Torino.

Conform declaratiilor premierului tunisian Habib Essid, printre victimele atacului comis la Muzeul Bardo se aflat turisti din Italia, Germani, Polonia si Spania.

Atacul terorist a fost revendicat de catre gruparea Stat Islamic (SI).

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.