Italia zguduită, în această dimineaţă, de cutremur

Italia zguduită, în această dimineaţă, de cutremur
august 24 08:12 2016 Printeaza acest articol

Italia zguduită, în această dimineaţă, de cutremur

Italia, în această dimineaţă a avut parte de un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc la 03.36 ora locală (04.36 ora României), în Italia, potrivit BBC. Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa.

Italia zguduită, în această dimineaţă, de cutremur

Bilanţul actual al morţilor s-a ridicat la 6, după ce o familie a fost găsită sub dărâmături în Accumoli. Reprezentanţii poliţiei au declarat că două persoane au murit în apropierea oraşului Pescara del Tronto, potrivit RAI.

Cotidianul La Repubblica informează că, în Roma, clădirile s-au cutremurat pentru circa 20 de secunde.  Autoritățile au anunțat că s-au dărâmat clădiri în trei provincii, însă situația cea mai gravă este în Amatrice. Seismul a fost urmat de mai multe replici, cel mai puternic fiind de 5,5.

Autorităţile italiene au anunţat că localitatea Amatrice a fost puternic zguduită, miercuri dimineaţă, de un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, iar mai multe persoane sunt blocate sub dărâmături. Momentan nu există informaţii cu privire la numărul persoanelor rănite, informează Reuters.

„Drumurile spre şi din localitatea noastră sunt blocate. Jumătate din oraş a dispărut. Sunt oameni sub dărâmături… A fost o alunecare de teren şi un pod s-a prăbuşit”, a declarat primarul Amatrice, Sergio Pirozzi.

Agenţia pentru Protecţie Civilă a anunţat că seismul a fost grav şi există relatări cu privire la daunele provocate. Între timp, un refugiat din munţii Gran Sasso a susţinut că o bucată mare dintr-o piatră s-a prăbuşit în timpul cutremurului.

Seismul a fost catalogat inițial cu magnitudinea de 6,4. Localitatea Amatrice este situată în partea centrală a peninsulei italiene, în zona montană a Apeninilor. Anterior, un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,3 grade a zguduit localitatea L’Aquila, situată la doar 50 de kilometri de Amatrice, la 6 aprilie 2009. Seismul a lăsat în urmă 302 morţi şi peste 1.500 de răniţi, fiind unul dintre cele mai puternice din istoria recentă a regiunii.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.