Jean Asselborn face declarații șocante la adresa Ungariei

Jean Asselborn face declarații șocante la adresa Ungariei
septembrie 13 14:48 2016 Printeaza acest articol

Jean Asselborn face declarații șocante la adresa Ungariei

Jean Asselborn a criticat dur politica Ungariei

Jean Asselborn este actualul Ministru de Externe al statului Luxemburg. Este cunoscut în mediul politic ca fiind un adpet al declarațiilor tranșante și uneori extrem de dure. În cadrul unei întâlniri la nivel oficial politicianul a criticat dur politicile practicate de Budapesta. Declarațiile sunt referitoare la modul cum Ungaria tratează problema migrației, dar și a libertății presei și independența în justiție.

Jean Asselborn face declarații șocante la adresa Ungariei

Jean Asselborn a adus și argumente în favoarea modalităților prin care Blocul comunitar poate avea o coeziune puternică. Una din afirmațiile sale au aprins rău spiritele printre autooritățile maghiare. Este vorba de faptul că Ungaria nu ar avea nicio șansă la aderarea în cadrul UE, în acest moment, cu politicile pe care le practică. În ultimii ani, Ungaria, condusă de premierul conservator Viktor Orban, a intrat adesea în conflict cu UE, printre divergenţe fiind gestionarea crizei refugiaţilor, reintroducerea pedepsei capitale şi reformele guvernamentale.

”Acele state, cum ar fi Ungaria, care ridică garduri împotriva refugiaţilor de război sau care încalcă libertatea presei sau independenţa judiciară ar trebui să fie temporar, şi dacă este necesar, definitiv excluse din UE. Gardul pe care Ungaria îl construieşte pentru a descuraja refugiaţii devine din ce în ce mai lung, înalt şi mai periculos. Ungaria nu este prea departe de a da ordin de tragere asupra refugiaţilor.”

A declarat Asselborn în cadrul unui interviu pentru cotidianul german Die Welt.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.