Kim Jong-Un se laudă cu ultimul test balistic

Kim Jong-Un se laudă cu ultimul test balistic
august 26 15:36 2016 Printeaza acest articol

Kim Jong-Un se laudă cu ultimul test balistic

Kim Jong-Un spune că țara sa este în rangul I al puterilor militare nucleare.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a supravegheat testul cu rachetă balistică lansată de pe un submarin. A catalogat această acţiune drept „cel mai mare succes”. Plasează ţara în rangul întâi al puterilor militare nucleare, a anunţat presa de stat, citată de Reuters online.

Kim Jong-Un se laudă cu ultimul test balistic

„Un test cu rachetă balistică lansată de pe un submarin a fost efectuat cu succes. Sub îndrumarea comandantului suprem Kim Jong-Un. El a catalogat testul ca fiind cel mai mare succes. Și cea mai mare victorie. RPDC s-a alăturat rangului întâi al puterilor militare complet dotate cu capacitatea de atac nuclear”, a anunţat agenţia oficială KCNA.

O rachetă balistică a fost lansată, miercuri dimineaţă, de pe un submarin nord-coreean. Acesta zburând pe o rază de aproximativ 500 de kilometri spre Japonia. Racheta a fost lansată la ora locală 05.30 din apropiere de oraşul de coastă Sinpo. Unde, potrivit imaginilor din satelit, se află o bază submarină, au declarat pentru Reuters, oficiali sud-coreeni.

Kim Jong-Un se laudă cu ultimul test balistic

Racheta a ajuns în zona de apărare şi identificare aeriană japoneză. Comandamentul strategic al SUA a anunţat că a urmărit ceea ce părea a fi o rachetă balistică de tip KN-11. Lansată de pe un submarin. A confirmat că aceasta a zburat aproximativ 500 de kilometri. Ministerul de Externe sud-coreean a condamnat lansarea acestei rachete. A avertizat cu privire la aplicarea mai multor sancţiuni. Și la izolarea şi mai mare a Coreei de Nord. Măsuri ce „nu vor face decât să grăbească autodistrugerea acestui stat”.

„Acest lucru reprezintă o ameniţare gravă la adresa securităţii din Japonia. Este un act de neiertat. Dăunează în mod semnificativ păcii regionale şi stabilităţii”, a declarat premierul japonez, Shinzo Abe.

Zeci de mii de militari sud-coreeni şi americani au iniţiat, luni dimineaţa, manevre simulând un atac nord-coreean. La care Phenianul a replicat prin ameninţări cu un atac nuclear preventiv. Aceste manevre anuale sunt în principal o similare pe calculator. Dar ele mobilizează de asemenea, 50.000 de sud-coreeni şi 30.000 de americani. În fiecare an, ele provoacă o creştere a tensiunii în pensinulă. Unii experţi sunt de părere că relaţiile intercoreene nu au mai fost atât de tensionate din 1970.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.