Klaus Iohannis anunță acordul de ridicare a vizelor pentru 2017

by stirea | 21 octombrie 2016 13:45

Klaus Iohannis anunță acordul de ridicare a vizelor pentru 2017

Acordul a fost acceptat de Guvernul Canadian

Klaus Iohannis, Președintele României, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, acordul cu partea canadiană pe tema vizelor.

Astfel, spune domnia sa, în 2017 va începe procesul de ridicare a vizelor de întrare pe teritoriul canadian, pentru români. Finalizarea procesului va avea loc la data de 1 mai 2017 pentru cei care au mai fost în Canada[1]. Urmează apoi ca până la data de 1 decembrie 2017 să fie ridicate vizele pentru toți cetățenii români.Klaus Iohannis anunță acordul de ridicare a vizelor pentru 2017

”Am o veste bună. În această dimineață s-a ajuns la un acord cu partea canadiană.  În acest fel suntem în situația foarte potrivită pentru discuția de astăzi să ne retragem rezerva pe care am declarat-o față de CETA. România nu mai are niciun fel de obiecțiuni față de Acordul Comercial cu Canada. Este o înțelegere care este destul de bună. Această clauză de snap pack este valabilă pentru o perioadă de maximum 3 ani. După care nu mai poate fi revocată decât în condițiile generale internaționale această înțelegere. În situația în care se ajunge la parafarea Acordului CETA, acest acord pe care l-am negociat cu partea canadiană referitor la vize devine valabil. Sper ca celelalte părți care au mai avut rezerve față de acest acord să ajungă la o bună înțelegere cu partea canadiană și să ajungem în situația să avem un acord care, în esență, consider că este foarte bun”, a spus Iohannis, la Bruxelles.

Endnotes:
  1. Canada: http://stireaexacta.ro/romania-vrea-ridicarea-vizelor-2017/

Source URL: http://stireaexacta.ro/klaus-iohannis-anunta-acordul-de-ridicare-vizelor-pentru-2017/