Klaus Iohannis l-a eliberat pe George Scutaru din functia de consilier prezidential

Klaus Iohannis l-a eliberat pe George Scutaru din functia de consilier prezidential
martie 06 14:00 2015 Printeaza acest articol

Presedintele Klaus Iohannis l-a eliberat din functia de consilier prezidential pentru securitate nationala pe Adrian-George Scutaru. Seful de stat a semnat vineri decretul de eliberare, iar consilierul a fost inlocuit cu Ion Oprisor, consilierul de stat la Secretariatul CSAT.

George Scutaru a ocupat functia de consilier prezidential din data de 22 decembrie, cand Klaus Iohannis a semnat decretul de numire, alaturi de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Stefan Marinescu si Tratiana Niculescu Bran. Functia ocupata de acesta a fost cea de consilier prezidential in cadrul Departamentului Securitatii Nationale.

Ion Oprisor este cel care ii va lua locul lui George Scutaru. Pana la numirea in functie, acesta a ocupat functia de consilier de stat la Secretariatul CSAT, post detinut inca de pe vremea mandatului lui Traian Basescu.

Jurnalistul agentiei de presa Mediafax, din 1993 pana in 1998, George Scutaru a devenit consilierul presedintelui ApR, Teodor Melescanu. Din anul 2001, cand ApR a fuzionat cu PNL, acesta a devenit membru al partidului, iar in anul 2002 el a ocupat pozitia de presedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzau. Din 2010 si pana anul acesta, el a condus organizatie judeteana PNL Buzau. In cariera sa, George Scutaru a detinut trei mandate consecutive de deputat si specializarea in probleme de securitate. El este absolvent al Facultatii de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti.

Sursa: Mediafax.ro

  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.