Klaus Johannis: „România poate fi facilitator în discuţii.”

Klaus Johannis: „România poate fi facilitator în discuţii.”
octombrie 14 13:56 2015 Printeaza acest articol

Klaus Johannis a declarat azi dimineață, înainte de plecarea sa către Consiliul Europei, îngrijorat fiind de escaladarea situației de conflict din Siria, că România poate ajuta la discuțiile dintre cele două mari super puteri. Președintele v-a participa în următoarele două zile, la ședința Consiliului Europei, la Bruxelles, la discuțiile legate de valul de emigranți.
Noua față a războiului din Siria.
Klaus Johannis argumentează declarația sa prin faptul că România are în capitala siriană, Damasc, foarte mult personal de specialitate și că poate facilita discuțiile de ordin politic, și nu numai, dintre Rusia și SUA. Referindu-se la criza emigranților, președintele și-a reformulat îngrijorarea asupra faptului că această situație este generatorul de facto a actualei situații complicate și tensionate din interiorul Uniunii Europene.
Președintele Klaus Johannis dă undă verde pentru legea "Big Brother"!
„Este important ca în rezolvarea crizei migraţiei să se identifice sursa acestor valuri de refugiaţi şi este clar că sursa cea mai importantă este Siria, conflictul din această ţară fiind cauza unui număr imens de refugiaţi. Soluţia este evidentă – pacea în Siria. Pentru asta trebuie să colaboreze toate părţile implicate. Faptul că Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluţionarea crizei, ci o complică, singura cale de ieşire din această criză fiind calea negocierii. Toate părţile implicate trebuie aduse la masa negocierilor şi atunci se vor găsi soluţii. Acesta este punctul de vedere oficial al României şi acest punct de vedere îl facem cunoscut peste tot. Nu este un punct de vedere simplu teoretic. România este printre puţinele ţări care mai au personal la ambasada din Damasc. Nu suntem unul din marii actori, însă prin faptul că suntem acolo putem fi facilitatori în discuţii care pot duce spre pace în zonă”

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.