Koveși urmărită penal pentru fals intelectual

Koveși urmărită penal pentru fals intelectual
septembrie 29 14:54 2016 Printeaza acest articol

Koveși urmărită penal pentru fals intelectual

Șefa DNA a fost acuzată de procurori după autodenunțul lui Sebastian Ghiță

Laura Codruța Koveși se pare că are mari probleme după ce procurorii s-au autosesizat în acest caz.

Șefa DNA a fost pusă sub acuzare în urma unui autodenunț făcut de deputatul Ghiță la Parchetul General al Capitalei. Acest denunț vine pe fondul unui proces penal pe care deputatul îl are în acest moment. Dar și pe decizia ÎCCJ de a nu da curs unor cereri în acest dosar.

Koveși urmărită penal pentru fals intelectual

Astfel procurorii Parchetului General au început astăzi urmărirea penală în rem. Subiectul acestei urmăriri îl constituie instigarea la fals intelectual, iar ca prim martor a fost audiat chiar Sebastian Ghiță. Deputatul a dat o declarație de presă în care confirmă că a fost audiat ca martor.

Koveși urmărită penal pentru fals intelectual

”Sunt convins că vor fi audiate şi alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. Parchetul General a avut curajul să înceapă şi să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA. Chiar pe Laura Codruţa Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român. Chestiune pe care trebuie să o acceptăm toţi, chiar şi cei mai mari admiratori ai dânsei.”

Reamintim că luni deputatul Ghiță a făcut un autodenunț la Parchetul General al Capitalei.

„Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi. Pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României”, a spus Sebastian Ghiţă.

Laura Codruța Kovesi a precizat că nu a plagiat. Ea a făcut trimitere la argumentele pe care le-a adus la momentul în care teza a fost analizată de CNE. Un raport al CNE din 2012 îl contrazice pe Sebastian Ghiță cu privire la doctoratul Laurei Codruța Kovesi. Lucrarea de doctorat a șefei DNA a fost analizată în 2012 de o echipă de specialiști. Aceștiu au  întocmit un raport detaliat a cărui concluzie a fost că teza nu este un plagiat.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.