Lazăr Iordache, arestat preventiv asăzi

Lazăr Iordache, arestat preventiv asăzi
august 24 10:08 2016 Printeaza acest articol

Lazăr Iordache, arestat preventiv asăzi

Lazăr Iordache, Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, a fost arestat pentru 30 de zile.

Tribunalul București a admis marți propunerea DNA de arestare preventivă a lui Iordache, însă decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Lazăr Iordache a fost reținut luni de procurorii DNA pentru dare de mită și cumpărare de influență, informează DNA.

Lazăr Iordache, arestat preventiv asăzi

Procurorii DNA arată că, în perioada aprilie — iunie, Iordache i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din Ministerul Sănătății 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale. Destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale. Iar la 28 aprilie i-a remis suma de 126.000 de lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister.

„Sumele de bani promise și remise de Lazăr Iordache proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea a proiectelor de construire a unei stații de epurare. Respectiv dotarea cu echipamente medicale”, au reținut anchetatorii.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.