Legea antifumat: noile amendamente respinse în comisii

Legea antifumat: noile amendamente respinse în comisii
octombrie 04 15:41 2016 Printeaza acest articol

Legea antifumat: noile amendamente respinse în comisii

Amendamentele au fost respinse în comisiile reunite, în Senat

Legea antifumat, de când a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial, a tot suferit mici amendamente.

Noile amendamente au fost depuse de deputatul Daniel Fenechiu și vin ca și completare la modificările făcute în luna iunie. Atunci amendamentele aduse s-a modificat corpul legii privind redefinirea spațiului public închis. Au fost operate modificările în proiectul legii privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea de produse din tutun.  Guvernul a venit cu modificările conform directivei europene pe această temă, directivă ce trebuia aprobată și asumată în legislația națională.

Deputaţii din comisiile de specialitate au discutat marţi proiectul de lege privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Acesta a fost transmis plenului Camerei Deputaţilor, for decizional, în forma redactată de Guvern, fiind respinse amendamentele aduse de Senat şi criticate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Legea antifumat: noile amendamente respinse în comisii

„Comisia de sănătate din Senat a propus amendamente care permit în realitate să se fumeze în orice spaţiu închis. Singura condiţie este ca respectivul spaţiu să fie inscripţionat, nu dedicat. Special trebuie să fie doar inscripţionat cu destinaţia pentru fumat. Acesta este un atentat la sănătatea tuturor cetăţenilor, indiferent că sunt angajaţi sau angajatori, clienţi sau personal de deservire, copii sau adulţi”, a argumentat ministrul la o conferinţă organizată la Palatul Cotroceni.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.