Legea care te lasa fără apartament

Legea care te lasa fără apartament
august 06 20:00 2015 Printeaza acest articol

In aceste zile, se afla in dezbatere publica, Proiectul de Lege privind infiintarea si functionarea asociatilor de locatari.

Statul doreste sa instituiasca amenzi usturatoare si penalitati ca la banca.

Se stipuleaza ca una dintre amenzi ar fi pentru inundarea vecinilor – 10.000 de lei.

Ce ar fi foarte bine venit la noua lege, este faptul ca  „asociaţia de proprietari, prin preşedinte (n.r. -administrator), poate acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei mai mult de 60 de zile de la termenul scadent”. Mai pe romaneste, daca nu ai platit intretinerea doua luni, administratorul te poate da in judecata, si prin decizia instantei iti poate pune poprire pe conturi sau iti poate vinde apartamentul.

In ceea ce priveste penalitatile, legea ii va da dreptul administratorului, sa iti puna penalitati de 0,2 % pe zi daca nu achiti o luna intretinerea.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
  1. Petrescu Florin
    august 09, 09:32 #1 Petrescu Florin

    Boala lunga……daca El,rau platnicul, nu este executat imediat…fara ani de zile prin Instanta,judecati,plati avocati,etc.In Asociatia pe care-o conduc,am circa 4-5 familii nevoiase si de 10 ori mai multe care”uita” sa-si plateasca datoriile dar care se deplaseaza(..100m)cu masina personala,fac concediul in strainatate,etc……eradicarea NESIMTIREI, nu se face prin legi!

    Raspunde la acest comentariu

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.