Ludovic Orban, anchetat de DNA

aprilie 12 12:10 2016 Printeaza acest articol

Ludovic Orban, anchetat de DNA! Liberalul Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar. El a declarat că nu îi este teamă de întâlnirea cu procurorii, argumentând că tot ce a câştigat a câştigat prin munca sa şi cu respectarea legii. Ludovic Orban a declarat că procurorii au luat măsura controlului judiciar în privinţa lui, pe o durată de 60 de zile. El a spus că are calitatea de inculpat într-un dosar de corupţie şi că procurorii i-au adus la cunoştinţă obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar. Orban a refuzat să facă precizări privind ancheta. Liberalul a anunţat că îşi retrage candidatura la Primăria Bucureşti. A anunţat că îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. 50.000 de euro spun procurorii că ar fi cerut Ludovic Orban unui om de afaceri pentru a-şi finanţa campania. Se întâmpla la început de martie, însă totul a prins contur trei săptămâni mai târziu.Ludovic Orban, anchetat de DNA

„Am calitatea de inculpat, adică s-a pus în mișcare acțiunea penală. De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar. Îmi retrag candidatura din funcția de primar general din partea PNL”, a spus Ludovic Orban la ieșirea de la DNA.

„La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”.

Copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu spun că retragerea lui Ludovic Orban din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce DNA l-a plasat sub control judiciar, este o problemă, deoarece este vorba chiar despre cel mai important candidat al partidului la alegerile locale. Pe de altă parte, cei doi invocă prezumția de nevinovăție și laudă gestul lui Ludovic Orban de a renunța la candidatură.

„Întotdeauna respectăm prezumția de nevinovăție, asta vom face și în cazul lui Ludovic Orban. Respectăm la fel de mult și comportamentul pe care l-a avut, care e cât se poate de onest. Mă bucur că a făcut această opțiune proprie și personală, asta înseamnă că nu vrea deloc să prejudicieze imaginea partidului”, a spus Alina Gorghiu.

„Azi avem probleme cu cel mai important candidat, dar nu ne plângem. Nu cred că există instituții care fac jocuri politice. Este o problemă pe care trebuie o rezolvăm, prezumția de nevinovăție funcționează”, a spus, la rândul său, Vasile Blaga.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.