MAE respinge informațiile transferului de arme nucleare

MAE respinge informațiile transferului de arme nucleare
august 18 12:24 2016 Printeaza acest articol

MAE respinge informațiile transferului de arme nucleare

MAE respinge informațiile potrivit cărora SUA au început transferul de arme nucleare staționate la Incirlik în România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a respins joi informațiile potrivit cărora Statele Unite ale Americii ar fi început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România. EurActiv.com a scris azi că SUA au început transferul de arme nucleare staționate în Turcia spre România. Asta pe fondul deteriorării relațiilor dintre Washington și Ankara.

MAE respinge informațiile transferului de arme nucleare

Potrivit uneia din surse, transferul pune numeroase probleme din punct de vedere tehnic și politic. O altă sursă a declarat pentru EurActiv.com că relațiile dintre SUA și Turcia s-au deteriorat urma tentativei de puci din luna iulie. Washingtonul nu mai are încredere în Ankara pentru a găzdui aceste arme. Armele americane sunt în curs de a fi transferate la baza aeriană de la Deveselu din România, a afirmat sursa.

Circa 50 de arme nucleare tactice au fost staționate din perioada Războiului Rece la baza aeriană de la Incirlik. Bază situată la aproximativ 100 km de granița cu Siria. În timpul puciului eșuat, la Incirlik a fost tăiată furnizarea de electricitate. Iar guvernul turc a interzis avioanelor americane să mai decoleze sau să aterizeze. Comandantul bazei a fost arestat și acuzat de implicare în puci. La baza de la Deveselu, situată în apropiere de Caracal, a fost amplasat un scut antirachetă american, ceea ce a înfuriat Rusia, scrie portalul EurActiv.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.