Maria Ligor vizitează centrul Italiei după cutremur

by stirea | 28 august 2016 11:43

Maria Ligor vizitează centrul Italiei după cutremur

Maria Ligor, Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, se află în Italia[1].

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se va deplasa azi în centrul Italiei. Regiune puternic afectată de cutremurul care a avut loc miercuri. Și-au pierdut viața și 11 cetățeni români, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat. Demnitarul va participa duminică, în localitatea Rieti, la ceremonia religioasă pentru victimele seismului. Oficiată de Preasfințitul Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Maria Ligor vizitează centrul Italiei după cutremur Maria Ligor, Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, se află în Italia.

Pe parcursul zilei, ministrul delegat Maria Ligor, alaturi de reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în Italia, se va afla în zonele afectate de seism. Va vizita cetățenii români spitalizați. Se va întâlni cu românii din regiune și va participa la discuții cu autoritățile locale. MAE[2] acționează în mod coordonat și întreprinde toate demersurile necesare pentru a verifica și confirma situația persoanelor de cetățenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente.

MAfE a anunțat sâmbătă seara că a fost confirmat decesul unui alt cetățean român în urma seismului care a avut loc în Italia. Numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața în urma cutremurului din peninsulă este de unsprezece persoane. În ceea ce privește semnalările privind cetățenii români declarați dispăruți, în acest moment, de 14 persoane.

Reprezentanții Ambasadei României la Roma sunt în permanentă legătură cu unitățile medicale. Aici sunt internați în prezent 6 cetățeni români răniți în urma producerii seismului. Echipa consulară mobilă din cadrul MAE s-a adăugat echipelor mobile ale Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Bologna, aflate deja pe teren.

Endnotes:
  1. Italia: http://stireaexacta.ro/italia-zguduita-in-aceasta-dimineata-de-cutremur/
  2. MAE: http://stireaexacta.ro/mae-respinge-informatiile-transferului-de-arme-nucleare/

Source URL: http://stireaexacta.ro/maria-ligor-viziteaza-centrul-italiei-dupa-cutremur/