Marko Attila, fost deputat, a fost dat in urmarire prin Interpol!

Marko Attila, fost deputat, a fost dat in urmarire prin Interpol!
mai 04 15:17 2015 Printeaza acest articol

Fostul deputat Marko Attila a fost arestat preventiv in lipsa si a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, potrivit unor surse din cadrul Politiei Romane.

Anchetatorii au dezvaluit ca fostul deputat Marko Attila este urmarit din data de 29 aprilie. La aceasta data mandatul sau de arestare a ajuns la Politia din Covasna.

Conform procedurilor legislative, fostul om politic a fost dat in urmarire la nivel national. Datorita faptului ca exista date concrete potrivit carora acesta se afla pe teritoriul Ungariei, acesta a fost dat in urmarire internationala prin intermediul Interpolului. Fotografia fostului deputat a fost publicata pe paginna electronica a Politiei Romane, in categoria “Urmariti”.

Potrivit anchetatorilor, mama lui Marko Attila a cooperat cu autoritatile si le-a furnizat acestora numarul de telefon pe care acesta il foloseste pe teritoriul Ungariei, insa fostul deputat nu a raspuns apelurilor.

Marko Attila, fost deputat UDMR, impreuna cu fostul sef al ANI, Horia Georgescu si parlamentarul Theodor Nicolescu au fost trimisi in judecata in data de 9 aprilie. Acestia sunt acuzati de DNA de despagubirea unor imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Alaturi de cei trei acuzati in dosarul despagubirilor, procurorii DNA au mai dispus trimiterea in judecata a altor opt persoane. Acestea, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, in cadrul ANRP. Pe langa acestia, au mai fost dati in judecata si patru persoane care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati in cazurile frauduloase descoperite de catre DNA.

Prejudiciul adus statului de Marko Attila si de ceilalti inculpati se ridica la suma de 84 de milioane de euro.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.