Medicii din Piteşti ameninţă cu proteste

Medicii din Piteşti ameninţă cu proteste
februarie 25 12:58 2016 Printeaza acest articol

Medicii din Piteşti ameninţă cu proteste, după ce ministrul Sănătăţii a cerut demisia conducerii spitalului de pediatrie. Și prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut, joi, într-o conferință de presă, demisia de onoare a conducerii Spitalului de Pediatrie, dar și a conducerii DSP Argeș. Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut, într-o conferință de presă, demisia conducerii Spitalului de Pediatrie, dar și a conducerii Direcției de Sănătate Publică Argeș. El a invocat reacția târzie a conducerii spitalului, dar și o criză de comunicare între DSP și spitale, ceea ce a fost de natură să inducă teama în populație.Medicii din Piteşti ameninţă cu proteste

Angajații Spitalului de Pediatrie din Ploiești se solidarizează cu conducerea și amenință că vor ieși în stradă, dacă aceasta va fi demisă. Conducerea spitalului nu poartă nicio vină pentru situația creată, consideră ei. Spitalul funcționează în subordinea Consiliului Județean, dar procedural, CJ nu poate cere demiterea conducerii, poate să ceară întrunirea Consiliului de Administrație, acesta fiind forul care poate lua, eventual, decizia, prin vot, a demiterii conducerii. Ministrul reproșează faptul că s-a încălcat o procedură. Conducerea spitalului nu a raportat foarte rapid la București existența unui nou caz foarte grav, așa cum ceruse ministrul. Copilul s-a prezentat la spital pe parcursul serii și a doua zi dimineața a fost luată decizia de a fi trimis la București. În timpul nopții nu se fac raportări, iar în dimineața următoare, Direcția de Sănătate Publică a fost informată, se apără medicii de la Pitești.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.