Nicola Sturgeon lobi pentru rămânerea în UE

Nicola Sturgeon lobi pentru rămânerea în UE
iunie 29 14:37 2016 Printeaza acest articol

Nicola Sturgeon lobi pentru rămânerea în UE

Nicola Sturgeon, premierul scoțian, a declarat miercuri la Bruxelles că Scoția intenționează să rămână în Uniunea Europeană. În pofida votului Marii Britanii de săptămâna trecută pentru ieșirea din blocul comunitar, relatează Reuters. După o întâlnire cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Nicola Sturgeon, șefa guvernului de la Edinburgh le-a spus jurnaliștilor că ‘Scoția este hotărâtă să rămână în UE’. La rândul său, Martin Schulz a afirmat că ‘a ascultat și a luat aminte’. ‘A fost o întâlnire pentru a ne informa, pentru a asculta și pentru a lua aminte’, a declarat după întrevedere purtătorul de cuvânt al lui Schulz, Armin Machmer, adăugând că Sturgeon și-a prezentat poziția și a descris atmosfera din Scoția după referendum.Nicola Sturgeon lobi pentru rămânera în UE

De asemenea, șefa guvernului scoțian are programată pentru miercuri după-amiază, la ora 17:00 locală (15:00 GMT), o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în cadrul eforturilor sale de menținere a Scoției în Uniunea Europeană după ce referendumul din 23 iunie, din Marea Britanie, s-a încheiat cu victoria taberei pro-Brexit. Cu toate acestea, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a refuzat să se întâlnească cu premierul scoțian afirmând că ‘nu ar fi potrivit’.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.