Nicolas Maduro fugărit pe străzi de protestatari

Nicolas Maduro fugărit pe străzi de protestatari
septembrie 05 13:47 2016 Printeaza acest articol

Nicolas Maduro fugărit pe străzi de protestatari

Nicolas Maduro, Președintele Venezuelei, a fost fugărit pe străzi de protestatari.

Nicolas Maduro venise să inaugureze mai multe locuinţe sociale. În timpul inspecţiei a fost înconjurat de oameni, care au început să-l insulte şi să-i bruscheze gărzile de corp. Acesta a vrut să plece din mijlocul lor. A fost urmărit, iar fiecare încercare de a potoli spiritele n-a făcut decât să-i agite şi mai mult pe protestatari. În cele din urmă, liderul de la Caracas a ajuns într-un loc sigur.

Nicolas Maduro fugărit pe străzi de protestatari

30 de persoane bănuite că ar fi fost implicate în incidente au ajuns în arest. Venezuela face faţă unei recesiuni economice legate de prăbuşirea cursului petrolului, care asigura 96% din încasările valutare ale ţării, iar Fondul Monetar Internaţional prevede o inflaţie de 700% pentru 2016. Măcinaţi de sărăcie, locuitorii din Venezuela par că au ajuns la limita răbdării cu regimul lui Nicolas Maduro.

Sute de mii de venezueleni manifestau joi dimineața la Caracas pentru un referendum în vederea revocării președintelui Nicolas Maduro. În timp ce susținătorii președintelui au organizat și ei un miting, dar de proporții mai mici. Primele ore ale manifestațiilor au fost relativ pașnice. Au avut loc doar ciocniri sporadice și au fost observate câteva jeturi de gaze lacrimogene, transmite AFP. Deși 80% din venezueleni doresc schimbarea, potrivit unui sondaj al institutului Datanalisis, opoziția nu a reușit până acum o mobilizare publică de mari proporții. O posibilă explicație este teama de violențe; manifestațiile antiguvernamentale din 2014 s-au soldat cu 43 de morți.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.