Noi dezvăluiri în dosarul Remus Truică

Noi dezvăluiri în dosarul Remus Truică
decembrie 11 13:28 2015 Printeaza acest articol

Au apărut noi dezvăluiri în dosarul Remus Truică, dosarul în care au fost reţinuţi fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase şi fostul consilier personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu, pare desprins din filmele americane cu spioni. Procurorii anticorupţie au ajuns la unii dintre cei mai bogaţi şi influenţi cetăţeni israelieni. Firul conduce spre Shimon Shevez, fostul şef de cabinet al unuia dintre cei mai puternici premieri ai Israelului, Yitzhak Rabin, şi spre unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, Benjamin Steinmetz. Ambii au calitatea de suspect în dosar. Cu toţii râvneau la averea Casei Regale a României. Iar grupul ar fi încercat să o obţină ilegal, spun procurorii, cu ajutorul lui Paul de România.

Noi dezvăluiri în dosrul Remus TruicăShimon Sheves a fost director general al cabinetului fostului premier israelian Yizhak Rabin, în perioada 1992-1995. După ce a părăsit funcţia de consilier personal a lui Yitzhak Rabin, Sheves a devenit directorul uneia dintre cele mai puternice firme de securitate din Israel.Legăturile lui cu milionarul român Remus Truică şi cu Paul de România apar în interceptări procurilor anticorupţie. În 2002, când nu reuşea să recupereze terenurile revendicate, prinţul Paul a apelat la Remus Truică. La rândul lui, spun procurororii, Remus Truică intră în legătură cu unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri israelieni,Beny Steinmetz. Procurorii spun că, până acum, s-au axat doar pe modul în care s-a retrocedat pădurea Fundul Sacului din Snagov. Dar lista de obiective revendicate de Paul de România şi retrocedate cu ajutorul grupului ar fi mult mai lungă.

Noi dezvăluiri în dosarul Remus Truică

Omul de afaceri Remus Truică şi jurnalistul Dan Andronic sunt doi dintre cei reţinuţi după audieri şi, împreună cu ei, alţi trei suspecţi urmează să ajungă în faţa magistraţilor. În dosar apare şi numele prinţului Paul. Acum 10 ani, acesta a obţinut de la statul român 47 de hectare de pădure şi de teren la Snagov, iar procurorii anticorupţie verifică în ce condiţii s-a făcut retrocedarea. Au suspiciuni de ilegalităţi care ar fi prejudiciat statul cu 136 de milioane de euro. Remus Truică ar fi creierul reţelei de retrocedări ilegale, spun anchetatorii, care îl acuză de constituirea unui grup infracţional, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Lucruri despre care fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase spune că nu ştie nimic. Remus Truică s-ar fi lăudat, spun anchetatorii, că are influenţă în lumea politică şi în justiţie, la nivel înalt, şi că ar putea să îl ajute pe prinţul Paul să obţină terenuri despre care acesta spunea că îi revin din averea Casei Regale. În referatul cu propunerea de arestare preventivă, procurorii DNA spun că Remus Truică i-ar fi cerut prinţului Paul un comision între 50 şi 80 la sută din valoarea bunurilor obţinute.

Noi dezvăluiri în dosarul Remus Truică

„Remus Truică mi-a spus că are relaţii la nivel politic, că el este foarte interesat de Snagov şi Băneasa şi că poate să recupereze pentru noi. Când am ezitat să semnăm, fiind nemulţumiţi de procentele luate de Truică, acesta ne-a spus că este ultima şansă pe care o avem, că altfel nu vom obţine nimic. Cu această ocazie ni s-a precizat că ei au acces inclusiv la Curtea Supremă, că dacă va fi nevoie, ne poate ajuta la Curtea Supremă”

a declarat prințul.

Paul Lambrino a fost chemat să dea explicaţii în acest dosar, însă ieri, în drum spre sediul DNA i s-a făcut rău şi a ajuns la Spitalul din Ploieşti. A rămas internat acolo.

Dacă noi, familia noastră, continuă să facă această cauză penală va fi un jihad pentru noi şi staff-ul. În acest punct este necesară fuga la autorităţi”

a spus prințesa Lia despre amenințările pe care le-ar fi primit.

Noi dezvăluiri în dosrul Remus Truică

Totuşi, potrivit procurorilor anticorupţie, prin demersurile făcute de Remus Truică, Prinţul Paul ar fi reuşit dobândirea unui teren care aparţinuse Fermei Băneasa, retrocedat în natură. Astfel, statul ar fi fost păgubit cu 136 de milioane de euro. În acelaşi referat anchetatorii au scos în evidenţă şi legăturile dintre Remus Truică şi un om de afaceri israelian cu o avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari. Cu ajutorul unei apropiate a acestuia, din urmă suspecţii din dosar ar fi reuşit să-şi deruleze afacerile printr-o firmă offshore din Cipru.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.