Norvegia și gardul de oţel în calea refugiaţilor

Norvegia și gardul de oţel în calea refugiaţilor
august 25 08:11 2016 Printeaza acest articol

Norvegia și gardul de oţel în calea refugiaţilor

Norvegia ridică gard de oţel în calea refugiaţilor.

Criza refugiaţilor din Europa a ajuns până în Norvegia. Guvernul de la Oslo a anunţat că va ridica un gard de oţel la unul dintre cele două puncte de trecere a frontierei cu Rusia. Asta pentru a opri intrarea în ţară a imigranţilor.. Norvegia este membră a spaţiului Schengen. Are o frontieră de aproape 200 de kilometri cu Rusia, în zona arctică. Storskog este unul din cele două puncte de trecere a graniţei dintre cele două ţări. Aici va fi ridica un gard de oţel lung de 200 de metri şi înalt de 3,5 metri.

Norvegia și gardul de oţel în calea refugiaţilor

O poartă securizată va înlocui actualele bariere de lemm. „Poarta și gardul sunt măsuri responsabile”, a declarat adjunctul ministrului norvegian de justiție, Ove Vanebo. Prin cele două puncte de frontieră dintre Norvegia şi Rusia accesul se poate face fără viză. Nu sunt supuse niciunui control persoanele care călătoresc pe jos sau pe bicicletă. Și cei care declară că fac vizite de scurtă durată. Lucru de care au profitat refugiaţii. În ianuarie, guvernul norvegian anunţase că îi va trimite înapoi în Rusia pe cei 5.500 de imigranţi intraţi în ţară în cursul anului 2015.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.