NSA ţinta unui atac informatic

NSA ţinta unui atac informatic
august 18 08:23 2016 Printeaza acest articol

NSA ţinta unui atac informatic

NSA, Agenţia Naţională americană de Securitate, pare că a fost victima hackerilor, relatează AFP.

Agenţia Naţională americană de Securitate a colectat informaţii electronice în masă în cadrul unor operaţiuni. Operaţiuni a căror amploare a fost dezvăluită de către fostul său consultant şi al CIA Edward Snowden. Un grup misterios de hackeri a scos la licitaţie pe Internet coduri informatice. Coduri pe care le prezintă drept programe destinate să treacă de firewall-uri instalate de puteri rivale. Puteri precum China şi Rusia. Sau de ţări inamice ca Iranul, potrivit unor experţi intervievaţi miercuri de The New York Times (NYT) şi The Washington Post (WP).

NSA ţinta unui atac informatic

NSA nu a comentat aceste informaţii, în pofida unor insistenţe din partea AFP. Hackerii au publicat online două fişiere – unul la care accesul este liber, celălalt cifrat. Ei au anunţat că vor posta online mai multe elemente, cu scopul de a strânge fonduri în valoare de un milion de bitcoini, o monedă electronică dificil de urmărit.

Un bitcoin valora miercuri aproximativ 575 de dolari. Potrivit NYT, aceste programe au putut să fie colectate doar pătrunzând în serverele NSA. Un fost angajat NSA a apreciat că datele publicate sunt autentice.

NSA ţinta unui atac informatic

„Acestea sunt cheile regatului, fără urmă de îndoială”, a declarat el pentru WP, subliniind că acest lucru pune în pericol „securitatea reţelelor guvernamentale şi private aici (în Statele Unite) şi în restul lumii”.

Edward Snowden a dezvăluit lumii, în 2013, amploarea spionajului practicat de NSA. Atunci s-a refugiat ulterior în Rusia. Acesta a comentat cu privire la acest atac informatic pe Twitter. El a apreciat că atacul poartă marca unei implicări ruse. Snowden avansează ipoteza unui avertisment care ar ţine mai degrabă de diplomaţie decât de informaţii.

Moscova ar reacţiona astfel, în opinia sa, după ce a fost acuzată că se află la originea dezvăluirii unor e-mailuri ale mai multor instanţe de conducere ale Partidului Democrat. Acest scandal s-a dovedit stânjenitor pentru Hillary Clinton. Site-ul Wikileaks, care le-a publicat, afirmă că cele mai interesante e-mailuri abia urmează să fie dezvăluite.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.