O sticla aruncata in Pacific cu un mesaj vechi de 40 de ani a aparut intacta in Alaska!

O sticla aruncata in Pacific cu un mesaj vechi de 40 de ani a aparut intacta in Alaska!
mai 18 19:04 2015 Printeaza acest articol

O sticla aruncata in Oceanul Pacific de doua adolescente si care continea un mesaj vechi de 40 de ani a fost descoperita intacta pe o plaja din Alaska, potrivit fr.news.yahoo.com.

Susan Cordell si prietena ei Amy Beth Heinkel erau doua adolescente in vara anului 1975, atunci cand au aruncat aceasta sticla in Oceanul Pacific. Ele locuiau in orasul Port Townsend din statul Washington, de pe coasta vestuca a Stateelor Unite ale Americii.

„Am scris acel mesaj din amuzament, pentru a ne încerca norocul, în viteză. Am găsit o sticlă şi apoi am aruncat-o pur şi simplu în apă”, a declarat Susan Cordell pentru postul ameerican de stiri Fox Q13.

„Singurele bucăţi de hârtie pe care le aveam asupra noastră în acel moment erau un bon fiscal emis de un restaurant şi un tichet de abonament la o revistă. La acea vârstă, ai impresia că lumea e atât de mare, iar tu vrei să faci parte din ea”, a povestit Cordell, une dintre autoarele mesajului.

Cele doua femei spun ca in momentul in care au lansat mesajul in ocean se plictiseu, iar ideea li s-a parut amuzanta: „Salut. Suntem Susan Cordell şi Amy Heinkel şi am decis să punem un mesaj în această sticlă. Dacă îl găsiţi, vă rugăm să ne scrieţi la adresa următoare: 639 Port Townsend Wash 98368”.

Pe parcursul celor 40 de ani mesajul lor a fostr transportat de acea sticla, cu ajutorul curentilor oceanici, urmandu-si drumul pana a ajuns in Golful Alaska, unde a esuat pe o plaja, in data de 4 aprilie 2015.

Sticla a fost gasita de Mikki Stazel care a impartasit descoperirea cu bunul sau prieten Kevin Easley. Cei doi explorau in ziua de 4 aprilie o plaja izolata din imediata vecinatate a Insulei Kayak si cautau resturi di deseuri ramase de la tsunami-ul care a lovit Japonia in anul 2011.

„Eram entuziasmaţi”, a relatat pentru o publicatie locala Kevin Easley.

„Atât de entuziasmaţi, încât nu am putut să aşteptăm să ajungem acasă pentru a deschide sticla. Am folosit o pensetă pentru a scoate mesajul din sticlă”, a precizat el.

Mikki si Kevin au reusit sa o gaseasca pe Susan Cordell cu ajutorul internetului, femeia locuind in prezent in Hawaii. Vestea a venit ca un soc pentru Susan.

„Faptul că o sticlă aruncată în ocean reuşeşte să nu se spargă şi să ajungă, încet şi intactă, pe o plajă…. eu sunt om de ştiinţă şi, prin prisma statisticilor, un astfel de lucru este aproape imposibil!”, a declarat autoarea mesajului vechi de peste 40 de ani.

Internautii care au aflat despre acest subiect au o serie de teorii, iar cea mai vehiculata in randul lor se refera la faptul ca sticla respectiva ar fi plutit in deriva catre China si Rusia, inainte de a ajunge la destinatie, in Alaska.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.