Olivia de Havilland la 100 de ani

Olivia de Havilland la 100 de ani
iulie 03 11:32 2016 Printeaza acest articol

Olivia de Havilland la 100 de ani

Celebra actrită a împlinit 100 de ani de 1 iulie

Olivia de Havilland este cea mai longevivă din echipa de actori din distribuția filmului „Pe aripile vântului” (1939). Și-a sărbătorit pe 1 iulie cea de-a o sută aniversare, informează agenția de presă DPA. Câștigătoare a premiului Oscar pentru cea mai bună actriță în anii 1947 și 1950, Olivia de Havilland este ultima stea în viață de sex feminin din epoca de aur a Hollywood-ului. Aproape toate marile staruri din celebrul film „Pe aripile vântului” au murit de multă vreme.Olivia de Havilland la 100 de ani

Actorul Clark Gable, care l-a jucat pe elegantul Rhett Butler, a murit acum 55 de ani, actrița Vivien Leigh, care a interpretat rolul spiritualei Scarlett O’Hara, a murit acum 53 de ani, actorul Leslie Howard, Ashley Wilkes în film, a murit în Al Doilea Război Mondial. Actorul Mickey Kuhn, care a jucat în film rolul copilului Oliviei de Havilland este acum în vârstă de 83 de ani. Dar, Olivia de Havilland trăiește și își sărbătorește vineri centenarul.

Într-un interviu publicat anul trecut în revista americană ‘Entertainment Weekly’ ea a spus că este minunat să poată păstra vie memoria filmului „Pe aripile vântului”. Născută la Tokyo din părinți britanici, Olivia de Havilland s-a mutat în copilărie în California, unde a avut un debut de poveste la Hollywood. Căsătorindu-se în 1955 a doua oară, cu scriitorul francez Pierre Galante, a plecat de la Hollywood la Paris, unde locuiește și acum.Olivia de Havilland la 100 de ani

Regizorul austriac Max Reinhardt a descoperit-o la vârsta de 19 ani jucând rolul Hermia în „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare. La scurt timp, ea a semnat un contract pe șapte ani cu studiourile Warner Brothers, apărând în filme alături de idolul de capă și spadă Errol Flynn. Cei doi au făcut opt filme împreună, între care celebrele în epocă „The Charge of the Light Brigade’ (1936) și ‘The Adventures of Robin Hood’ (1938).

Faima sa timpurie a avut prețul său, comentează agenția DPA. Filmul ‘Pe aripile vântului’ a fost un succes răsunător, câștigând opt premii Oscar și aducând câștiguri mai mari decât orice alt film înainte. Ajustate cu rata inflației, aceste câștiguri fac din acest film unul dintre cele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.Olivia de Havilland la 100 de ani

Ultimele sale roluri majore în filme au fost în ‘The Dark Mirror’ (1946), ‘My Cousin Rachel’ (1952) și alături de vechea sa prietenă Bette Davis în thrillerul psihologic ‘Hush …Hush Sweet Charlotte’ (1964). Faimoasă pentru aspectul său tânăr, Olivia de Havilland încă impresionează prin imaginea sa publică. În anul 2003, ea a participat la Los Angeles la a 75-a aniversare a premiilor Oscar.

În 2008 a acceptat ‘US National Medal for the Arts’ din partea președintelui de atunci George W. Bush. În 2009, ea a fost vocea dintr-un film documentar despre terapia prin artă pentru pacienții bolnavi de Alzheimer. Olivia de Havilland a declarat în revista ‘Vanity Fair’ că longevitatea ei se datorează celor trei ‘L’ din viața sa: ‘love’ (iubire), ‘laughter’ (răsete) și ‘light’ (lumină).

 

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.