Olteanu chemat astăzi la DNA

Olteanu chemat astăzi la DNA
august 17 12:23 2016 Printeaza acest articol

Olteanu chemat astăzi la DNA

Olteanu, fostul viceguvernator al BNR, a fost adus azi la DNA.

A fost adus pentru noi proceduri în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență. Olteanu a fost adus din arestul Poliției Capitalei la solicitarea procurorului de caz. Procurorul care ar fi cerut depunerea de noi înscrisuri. Pe 12 august, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv ca Bogdan Olteanu să fie arestat preventiv pentru 16 zile. Surse judiciare au declarat că banii ar fi fost daţi prin intermediar. Atât Sorin Ovidiu Vîntu cât şi intermediarul recunoscând aceste lucruri la audieri. Vîntu le-a povestit anchetatorilor cum s-au desfăşurat negocierile. Jumătate din cei două milioane de euro i-ar fi fost destinată lui Olteanu. Un milion de euro unui alt politician. Olteanu ar fi primit şi sprijin electoral.

Olteanu chemat astăzi la DNA

Aceleaşi surse susţin că la audieri, viceguvernatorul BNR a recunoscut că i-ar fi cerut spijin lui Vîntu şi că s-au întânit. Discutând despre numirea în funcţia de guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu a recunoscut întâlnirea şi discuţia despre numirea ca guvernator al Deltei a lui Liviu Mihaiu. Dar nu a recunoscut că ar fi primit suma respectivă. Viceguvernatorul BNR a fost reţinut joi noaptea. După mai multe ore de audieri. Urmând să fie dus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunerea de arestare preventivă.
Surse judiciare susţin că la dosar există documente care ar arăta circuitul financiar al banilor. Alţi martori care ar fi declarat că au cunoştinţă despre tranzacţii. Joi, Vîntu a fost adus de la Penitenciarul Rahova la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Pentru a i se prezenta noile acuzaţii de corupţie.  Acesta fiind suspectat de cumpărare de influenţă, a precizat avocatul său după audieri. Mai exact, Vîntu este suspectat că ar fi oferit un milion de euro unui politician. Pentru a obţine sprijinul acestuia, au precizat surse apropiate anchetei.  Bogdan Olteanu, actualul viceguvernator al BNR, a negat joi acuzaţiile. Dar a recunoscut, într-o declaraţie pentru PRO TV, că a susţinut numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării. Pentru că a „considerat-o la momentul acela, o numire bună”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.