Papa Francisc a ajuns pe insula Lesbos

Papa Francisc a ajuns pe insula Lesbos
aprilie 17 11:00 2016 Printeaza acest articol

Papa Francisc a ajuns pe insula Lesbos! Papa Francisc, capul Bisericii Catolice, a făcut o vizită istorică pe insula Lesbos, unde a aterizat ieri dimineață. Vizita Suveranului Pontif pe insule Lesbos este menită să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă refugiații care ajung în Europa. Papa Francisc a fost întâmpinat pe aeroport de Bartolomeu – Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi de Alexis Tsipras, premierul Greciei.Papa Francisc a ajuns pe insula Lesbos

„Sâmbăta viitoare voi călători în insula Lesbos, locul prin care, în ultimele luni, mulți migranți au tranzitat în drumul spre Europa Occidentală. Voi merge împreună cu frații mei, Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu și Arhiepiscopul Atenei, Ieronim, pentru a arăta apropierea și solidaritatea noastră pentru migranți cât și pentru cetățenii din Lesbos și tot poporul grec. Ei sunt întotdeauna calzi şi primitori şi au urări de bun venit.
Eu vă rog ca rugăciunile voastre să mă însoțească și mă rog la lumina și puterea Duhului Sfânt și la Sfânta Fecioara Maria”, spunea Papa Francisc, miercuri.

Papa Francisc și Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu a vizitat tabăra de refugiați Moria. Vaticanul a insistat, zilele trecute, că vizita Papei Francisc pe insula Lesbos are scop umanitar și religios, și nu ca o critică față de deportările refugiaților. Sute de mii de refugiați, mulți care fug de război din Siria, s-au înecat între insulele din Marea Egee pe parcursul anului trecut, declanșând cea mai mare criză umanitară din Europa ultimelor generații.

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.