Parlamentul se pune in calea Justitiei si a urmaririi penale a lui Victor Ponta

Parlamentul se pune in calea Justitiei si a urmaririi penale a lui Victor Ponta
iunie 09 12:55 2015 Printeaza acest articol

Nu mai este un secret faptul ca premierul Romaniei, Victor Ponta este cercetat de DNA intr-un dosar de spalare de bani, fals in inscrisuri si complicitate la evaziune fiscala. Multi se asteptau ca premierul plagiator sa aiba si un astfel de trecut, asa ca socul vestii cercetarii nu a tinut prea mult.

Mai socanta decat aceasta veste este reactia Parlamentului care in urma votului a hotarat sa respinga solicitarea procurorilor DNA de incepere a urmaririi penale a domnului Ponta. Sincer nici nu ne asteptam la un alt rezultat, insa o speranta totusi era. De altfel, vice-presedintele Comisiei juridce a si declarat ca ei nu sunt organ de justitie, astfel ca nu vedem ce alta scuza mai buna le-ar trebui?

Dupa ce DNA s-a hotarat sa inceapa urmarirea penala. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis a solicitat public demisia premierului, care in aroganta-i caracteristica a refuzat categoric, motivand ca nu are niciun motiv pentru a face acest lucru. Cazul nu este fara precedent totusi in istoria premierilor europeni, Italia confruntandu-se cu un caz asemanator, atunci cand premierul Silvio Berlusconi a refuzat sa isi dea demisia, fiind acuzat de fapte de coruptie. De ce ar alege Victor Ponta o alta cale? Chiar nu are niciun motiv.

Totusi, scandalul iscat nu pare a ramane fara ecou, iar decizia Parlamentului a iscat o reactie dura a presedintelui Klaus Iohannis, care a catalogat frontul comun al membrilor Parlamentului ca pe un scut de protectie pentru premier, solicitand inca o data demisia acestuia.

„Imi mentin punctul de vedere conform caruia Parlamentul nu ar trebui sa obstructioneze actul de justitie. Regret faptul ca astazi coalitia de guvernare a impus o decizie in sens contrar. Regret, totodata, faptul ca Parlamentul s-a transformat intr-un scut de protectie pentru persoana Victor Ponta, banuita de fapte penale.
Este o dovada de maxima iresponsabilitate si de sfidare la adresa cetatenilor faptul ca parlamentarii ce alcatuiesc majoritatea impiedica justiția sa-si faca datoria, sunt dispuai sa distruga institutia Parlamentului, aaa cum ar trebui ea sa functioneze intr-un stat de drept, si sa afecteze imaginea Romaniei pentru a salva politic o singura persoana. Majoritatea parlamentara refuza sa accepte semnalul dat de cetateni, care a fost unul foarte clar: stop coruptiei, politica facuta cu integritate si responsabilitate.
In continuare consider ca solutia pentru iesirea din actuala situatie este demisia domnului Victor Ponta
din functia de prim-ministru”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.