Petre Roman,ipoteza in dosarului mineriadei:“Au fost instigati de fosta securitate!”

Petre Roman,ipoteza in dosarului mineriadei:“Au fost instigati de fosta securitate!”
martie 09 15:05 2015 Printeaza acest articol

Petre Roman, fostul premier din perioada mineriadei din 13-15 iunie 1990, a declarat ca este total de acord cu redeschiderea dosarul acelor evenimente, pentru ca este cat se poate de indreptatita aceasta actiune. Roman spune ca este important sa fie gasiti responsabilii cu instigarea oamenilor la violenta, aceasta decizie a curtii supreme de a analiza din nou faptele neavand tenta politica.

”Era normal sa fie asa (sa fie redeschis dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990 – n.r.). Victimele acelor imprejurari aveau, fara indoiala, dreptul de a obtine in justitie o judecata corecta fata de ceea ce s-a intamplat. Ceea ce trebuie aflat este cine sunt cei care au comis acele violente si cine sunt raspunzatorii, daca a existat cineva, asa cum cred si cum am afirmat inca din iunie 1990, daca ei au fost instigati. Eu cred ca au fost cazuri de instigare, fie din fosta militie sau fosta securitate”, a declarat Petre Roman.

Fostul premier subliniaza faptul ca este necesar sa se faca dreptate si sa se lamureasca toate aspectele evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

”Nu cred ca este vorba despre aspectul politic, aici. E vorba despre victimele si familiile victimelor. Dincolo de unele interese de ordin politic, tare as vrea sa ii gasim pe cei care au instigat in strada. Principiul esential este acela ca victimele au dreptul sa isi ceara dreptatea in justitie”, a adaugat Roman.

Procurorii ICCJ au decis redeschiderea urmaririi penale in dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990. Instanta suprema a confrimat aceasta decizie, iar in ancheta sunt vizate circumstantele in care au fost vatamate mai multe persoane in timpul evenimentelor violente ce au avut loc la Bucuresti in acea perioada.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.