Petre Tobă nu scapă de probleme, poate fi urmărit penal

Petre Tobă nu scapă de probleme, poate fi urmărit penal
septembrie 08 13:17 2016 Printeaza acest articol

Petre Tobă nu scapă de probleme, poate fi urmărit penal

Klaus Iohannis a semnat avizul DNA

Petre Tobă, fostul Ministru de Interne, se pare că nu scapă de urmarirea penală cerută cu insistență de DNA.

Klaus Iohannis a semnat astăzi avizul de urmărire în penală în cazul fostului ministru. Reamintim faptul că Petre Tobă este acuzat în dosarul DIPI de favorizarea infractorului. Cererea a fost trimisă de procurorii DNA săptămâna trecută. La acea vreme nu s-a dat verdictul deoarece Tobă era încă în funcție. Procurorii DNA în dosarul instrumentat precizează clar faptul că fostul ministru a refuzat, la data de 1 aprilie, declasificarea unor documnete solicitate de anchetatori.

Petre Tobă nu scapă de probleme, poate fi urmărit penal

Repsectivele documente erau legate de ancheta DNA cu privire la dosarul în care Gabriel Oprea a fost dat  în judecată. Ancheta se referea la cheltuielile de buget ale DIPI. În cazul lui Petre Tobă, după semnarea de către Președinte a deciziei, a fost anunțat și acum se fac demersurile necesare de punere sub acuzare.

Comunicatul Președenției

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 8 septembrie a.c., Ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Tobă Petre, Ministrul Afacerilor Interne în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 280/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi Deciziei Curţii Constituţionale nr. 270/2008”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.