PMP şi UNPR au dat mâna peste țară

PMP şi UNPR au dat mâna peste țară
iulie 12 17:46 2016 Printeaza acest articol

PMP şi UNPR au dat mâna peste țară

PMP şi UNPR fuzionează după negocieri care au durat două săptămâni. UNPR, partidul al cărui lider a fost Gabriel Oprea, fuzionează cu PMP, formaţiunea înfiinţată de Elena Udrea. Liderii Valeriu Steriu şi Traian Băsescu au anunţat că au ajuns la un acord. După negocieri care au durat două săptămâni. UNPR va fi absorbit, deoarece viitoarea formaţiune va avea numele şi însemnele PMP. Progresiştii au câştigat jumătate din funcţiile de conducere la nivel central şi în filiale. Traian Băsescu a anunțat marți  că partidul pe care l-a fondat, PMP, va absorbi într-o săptămână UNPR, după ce progresiștii au plecat în număr important la PSD, iar UNPR-ul condus de Valeriu Steriu a rămas un partid care nu mai are opțiuni pro-PSD.PMP şi UNPR au dat mâna peste țară„Vrem fuziune cu un partid în care parlamentarii nu mai au opțiune spre PSD”, a declarat Traian Băsescu într-o conferință de presă, în care a anunțat că posturile de conducere după fuziune vor fi distribuite proporțional 50-50.

Fostul președinte a mai spus că distribuția puterii în teritoriu a noului partid, care va păstra denumirea, sigla și imnul PMP, va fi echilibrată. În același timp însă, a adăugat Băsescu, fiecare dintre cele două formațiuni își va menține în adminisrația locală alianțele deja încheiate pentru conservarea unor funcții in Consiliile județene sau de viceprimari fie cu PSD, fie cu PNL. Absorbția UNPR, formațiune care a eșuat după alegerile locale în stabilirea unor alianțe pentru parlamentare și cu PNL, și cu PSD, marchează practic dispariția acestei formațiuni, după retragerea din partid și, din toamnă, și din politică, a fondatorului său, Gabriel Oprea, urmărit în două dosare penale și acuzat de plagiat.PMP şi UNPR au dat mâna peste țară”Va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. Acolo unde PMP este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR. Și unde PMP este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%.PMP şi UNPR au dat mâna peste țară

Vă mai pot spune că PMP-ul actual are doi prim-vicepreşedinţi. Noul partid va avea patru prim-vicepreşedinţi pe care îi va desemna UNPR până miercuri. În conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune”, a mai spus Băsescu.

Din declarațiile lui Traian Băsescu și Valeriu Steriu reiese că structurile de filiale din teritoriu ale celor două formațiuni se echilibrează. Astfel, PMP, care a avut un scor la locale de 4.6%, a înregistrat acest rezultat participând singur în alegeri și doar în aproximativ jumătate din județe. UNPR, care a obținut 300.000 de voturi la locale, a participat de unul singur în cîteva circumscripții, în general în orașe mici. Iar în majoritatea localitățăilor, ca și la Consiliile județene și locale, a mers împreună cu PSD. Valeriu Steriu reprezintă în acest moment o formațiune cu circa 25 de parlamentari. Jumătate dintre aceștia au migrat, după alegerile locale, la PSD.

Steriu a mai arătat că formațiunea viitorul PMP va fi un proiect menit să echilibreze cele două mari forțe politice. El a mai spus că printre prioritățile PMP se vor afla dezvoltarea capitalului autohton și agricultura. Potrivit lui Traian Băsescu, fuziunea a fost votată în unanimitate de reprezentanții celor două formațiuni. După o negociere care a durat două săptămâni. Congresul de fuziune va avea loc săptămâna viitoare. Se va alege un președinte comun și patru prim-vicepreședinți, cei de la PMP fiind Cristian Diaconescu și Sigfried Mureșan.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.