Podul rutier Agigea se deschide începând de luni!

Podul rutier Agigea se deschide începând de luni!
octombrie 16 12:32 2015 Printeaza acest articol

Cu o lungime de 360 de km, 17 metri înălțime și patru benzi pe sens, podul de la Agigea este în acest moment cel mai mare pod din România. Începând cu data de 19 octombrie 2015 acesta se deschide și va lega direct Portul Constanța de Autostrada Soarelui.

Podul rutier Agigea se deschide începând de luni!

Construcția acestui pod a început în 2005, iar costurile au fost estimate la 28 milioane de euro, cu 5 milioane mai mult decât a fost prevăzut în prima fază proiectul. Finanțarea proiectului și a construcției propriu-zise a venit din fonduri structurale.
Podul rutier Agigea se deschide începând de luni!Construcția se bazează pe susținere cu cabluri de oțel și este prevăzut cu echipamente antiseismice fabricate în Germania, special pentru această construcție. Conform constructorilor podul rezistă la un cutremur de până la 9 grade pe scara Richter.
Deocamdată Podul de la Agigea face legătura între sectoarele de nord și sud ale Portului Constanța cu Autostrada A2, prin porțile 7 și 10, iar până la finele lui 2015 se vor termina lucrările pe tronsonul Constanța – Vama Veche, la intrarea în Eforie Nord, pe sectorul de sud, mai exact cu DN39.

 

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.