Porosenko: Vizita lui Klaus Iohannis este una simbolica, prima dupa sapte ani

Porosenko: Vizita lui Klaus Iohannis este una simbolica, prima dupa sapte ani
martie 17 17:55 2015 Printeaza acest articol

Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, a declarat, marti, ca vizita facuta de presedintele Romaniei, Klaus Iohannis este una simbolica, aceasta fiind prima vizita din ultimii sapte ani. Acesta a precizat ca doreste sa demonstreze ca cele doua tari sunt in stare sa gaseasca solutii la probleme care au fost de nerezolvat timp de multi ani.

Porosenko s-a declarat bucuros sa il primeasca pe Klaus Iohannis la Kiev. Presedintele Romaniei a raspuns pozitiv la invitatia de a vizita oficial Ucraina, in detrimentul acestor zile complicate in care se afla tara, in conditiile in care Ucraina face tot posibilul sa respecte Acordurile de la Minsk, in pragul Consiliului European de la Bruxelles.

”Pentru noi, este foarte important, pentru ca prima vizita a presedintelui Romaniei, in ultimii sapte ani, si are o semnificatie simbolica”, a spus Petro Porosenko.

Seful de stat ucrainean a facut referire si la relatiile bilaterale, mentionand ca s-a convenit sa reia activitatea comisiei mixte prezidentiale si sa organizeze urmatoarea sesiune a acestei comisii prezidentiale in timpul vizitei sale in capitala Romaniei.

”Am evidentiat directiile care sunt de perspectiv, este vorba de transport, infrastructura, energie, si in alte domenii, care o sa aiba o concretizare, pentru ambele parti. De asemea, noi am abordat problemele traditional sensibile, ca de exemplu Canalul Dunare- Marea Neagra si am convenit un dialog constructiv atat in plan bilateral si in cadrul institutiilor internationale. Vreau sa va asigur ca noi incercam sa demonstram ca suntem in stare sa gasim solutii comune pentru toate problemele care de multi ani au fost de nerezolvat”, a mai afimat presedintele Ucrainei.

Sursa: Mediafax.ro

  Articol "taguit" ca:
  Categorii:
Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.