Premierul Cioloș a plecat la Adunarea Generală ONU

Premierul Cioloș a plecat la Adunarea Generală ONU
septembrie 19 13:18 2016 Printeaza acest articol

Premierul Cioloș a plecat la Adunarea Generală ONU

Mâine cea de-a 71-a sesiune a ONU

Premierul Cioloș se pare că are o agendă încărcată în această săptămână.

Astăzi a plecat la New York pentru a lua parte la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a ONU. Marți, actualul secretar general ONU, Ban Ki-moon va oferii un dineu oficial în onoarea șefilor delegațiilor. Tot mâine va avea loc și Summit-ul liderilor privind refugiații și criza globală. Vor participa Statele Unite, Canada. La eveniment vor mai fi și repezentanți din Etiopia, Germania, Iordania, Mexic și Suedia. Cioloș va avea întrevederi cu secretarul general ONU, cu președintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, cu președintele Finlandei, Sauli Niinisto, și cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim.

Premierul Cioloș a plecat la Adunarea Generală ONU

Tot marți, Cioloș va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ”Open Government Partnership”, coprezidat de președinții Africii de Sud și Franței. În cursul serii, premierul va participa la recepția oferită de UE, dar și la cea oferită de președintele SUA Barack Obama și de prima doamnă Michelle Obama, în onoarea șefilor de delegație. Dacian Cioloș va fi prezent și la recepția oferită șefilor de delegații pentru aniversarea inițiativei HeForShe de președintele Finlandei și directorul executiv al UN Women.

Miercuri se va întâlni cu reprezentanții principalelor organizații evreiești din SUA. Dar și cu președintele Palestinei, Mahmoud Abbas, și cu președintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson. Premierul Dacian Cioloș va fi prezent la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. La acest eveniment va susține alocuțiunea națională. La finalul zilei se va întâlni cu comunitatea românească. Premierul Dacian Cioloș mai are programate întrevederi cu secretarul general al FAO. Cu omologul său pakistanez, Nawaz Sharif. Dar și un dejun cu investitori americani în România, joi. la sosirea în țară Cioloș va vorbi cu presa despre cele discutate la această întâlnire la nivel înalt.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.