Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat echipa de miniștri care ar putea face parte din noul Cabinet.

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat echipa de miniștri care ar putea face parte din noul Cabinet.
noiembrie 16 11:36 2015 Printeaza acest articol

Cei propuși vor fi audiați în comisiile de specialitate din Parlament. Decizia finală va fi luată în cele două Camere reunite. PSD, PNL și UDMR și-au anunțat sprijinul pentru noul guvern. Guvernul Dacian Cioloş va obţine votul de învestitură în Parlament. PSD, PNL şi UDMR au anunţat ieri că susţin cabinetul propus de premierul desemnat. Dacă cele trei partide vor susține guvernul propus de Dacian Cioloș, acesta va trece de vot fără probleme.

Vasile Dâncu, propus de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică, Anca Paliu Dragu, propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru portofoliul Finanţelor. Adrian Curaj, a fost propus de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Educaţiei. Costin Grigore Borc este propus vicepremier şi ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, Dan Marian Costescu a fost nominalizat pentru portofoliul de la Transporturi.

Premierul Ciolos l-a propus pe Lazăr Comănescu pentru postul de ministru de Externe, Victor Vlad Grigorescu a fost desemnat ca ministru al Energiei, iar lui Achim Irimescu I s-a propus să preia conducerea Ministerului Agriculturii, Elisabeta Lipă a fost propusă de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului. Domnul Marius Raul Bostaneste propus ministru pentru Societatea Informaţională, iar Mihnea Motoc, propus pentru portofoliul de la Apărare.

Cristina Guseth, în guvernul condus de premierul desemnat Dacian Cioloş, va prelua postul de ministru al Justiţiei și Aura Răducu portofoliul Fondurilor Europene. Violeta Alexandru, propusă în Guvernul Cioloş pentru funcţia de ministrul delegat pentru Dialog Social și Cristina Paşca Palmer, propusă pentru funcţia de ministru al Mediului. Claudia-Ana Moarcăş, propusă la conducerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, ia la ministerul Relaţiile cu Românii de peste Hotare a fost propus Dan Stoenescu și Ciprian Bucur, propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Cioloş, pentru postul de ministru al Sănătăţii este Patriciu Achimaş-Cadariu, şeful Institutului Oncologic” Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, după ce Andrei Baciu, propus iniţial pentru acest portofoliu, a fost retras. La cârma Ministerului Afacerilor interne a fost propus ca ministru Petre Tobă, iar cel din urmă, propus pentru Cancelaria premierului, este Ioan Dragoş Tudorache.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.