Proiectul legii dării în plată a fost adoptat de plen cu modificări

Proiectul legii dării în plată a fost adoptat de plen cu modificări
aprilie 13 13:34 2016 Printeaza acest articol

Proiectul legii dării în plată a fost adoptat de plen cu modificări! Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri modificările la proiectul legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi „pentru”, unul împotrivă și o abținere. Cele mai importante modificări vizează eliminarea din proiectul de lege privind darea în plată a programului „Prima Casă” și ridicarea plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro. O altă modificare prevede că legea se aplică și în cazul persoanelor care au fost executate silit. lenul Camerei a adoptat, pe articole, modificările la proiectul legii dării în plată. Potrivit proiectului adoptat miercuri, nu pot beneficia de prevederile sale cei care au fost condamnați printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii. Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuințe își pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor. Proiectul a fost adoptat de Senat, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, pe articole, proiectul legii dării în plată, care a fost supus reexaminării la cererea șefului statului. Majoritatea grupurilor parlamentare s-au declarat de acord cu acest proiect care a fost modificat la solicitarea șefului statului și care urmează să intre la vot final în plen la ora 13,00.Proiectul legii dării în plată a fost adoptat de plen cu modificări

„Chinurile facerii au fost destul de lungi pentru acest proiect legislativ, dar bine că până la urmă lucrurile s-au finalizat cu bine. Printre cele câteva principii care au făcut ca de la bun început PSD să se poziționeze de partea acestei legi amintesc faptul că prin ea nu va avea de suferit programul guvernamental ‘Prima casă’. A apărut acea necesitate de a reduce acel plafon, nu sunt foarte tare de acord cu afirmația că plafonul este discriminatoriu. Un plafon de 250.000 de euro reprezintă cam majoritatea cazurilor care ar putea să subscrie unei caracteristici sociale. Un alt principiu este că acest proiect se aplică numai acelor imobile care au caracter de locuință și pentru o singură locuință”, a spus, la dezbateri, deputatul PSD Marian Neacșu.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.