RADET a rămas fără directori

RADET a rămas fără directori
iulie 28 19:22 2016 Printeaza acest articol

RADET a rămas fără directori

RADET, distribuitorul de apă caldă şi căldură din Capitală, are o situație critică.

Asta o spun șefii RADET care și-au dat demisia nemulțumiți de relația cu Primăria Capitalei. Asta chiar dacă Primăria generală a mai plătit încă 19 milioane lei. Ultima tranşă din subvenţia pe care Municipalitatea o datora RADET pentru lunile de primăvară.

Directorul general Valentin Vițalariu și toți membrii consiliului de administrație și=au depus azi mandatul. Spunând că sunt nemulțumiți de relația cu Primăria Generală din București. Ei aveau mandat să conducă regia de termoficare până în 2019.

Președintele consilului de administrație a spus că este „un semnal de cod roșu”. A atras atenția asupra situației financiare. El a spus că la niciunul din ultimii patru primari  nu a găsit o înțelegere pentru a rezolva această situație. El a mai acuzat Primăria Capitalei de lipsă de comunicare și de un discurs duplicitar.

Gabriel Dumitrașcu a mai spus și că există foarte multe grupuri de interese politice în jurul RADET.

„Luaţi demisiile noastre ca un semnal. Dacă vreţi este anunţul de cod roşu pentru termoficarea Bucureştiului. Și ca o acţiune care poate apărea oricând. Dacă sistemul va fi supus aceloraşi presiuni venite de la grupurile de interese, legitime sau nelegitime.

RADET a rămas fără directori

Dacă nu există o coerenţă a demersului”, a spus președintele Consiliului de Administrație al RADET, Gabriel Dumitrașcu.

Legea prevede că ei vor mai rămâne în funcție 30 de zile. În toamnă se va numi la RADET un nou președinte al consiliului de administrație și un nou director.

RADET are o datorie istorică de aproape 3,6 miliarde de lei către ELCEN. Și există deja două titluri executorii. Regia a cerut constant Primăriei să o ajute cu plata acestei sume.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că decizia de a demisiona a fost una „politică”. De asemenea, Gabriela Firea a subliniat că este „foarte bine” că șefii regiei au demisionat. Deoarece ani de zile au luat salarii mari. Acum când este mai dificil pleacă de teamă să nu fie schimbați din funcție.

„Cred că fac un gest politic. Ani de zile ai luat salarii mari. Și-au cumpărat maşini, au stat în confort. Au organizat team-buildinguri pe banii bucureştenilor.

RADET a rămas fără directori

Acum când este greu primarul general nou ajută şi semnează şi deblochează. Exact acum pleci pentru că te temi să nu fi schimbat. Foarte bine că au plecat!”, a spus primarul general al Capitalei.

Şefii regiei care distribuie apă caldă şi căldura în Bucureşti au atenționat că instituţia este aproape de colaps. De asemenea, au reclamat şi relaţia conflictuală cu Primăria Generală.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.