Radu Câmpeanu, președintele PNL de după 1990, a încetat din viață

Radu Câmpeanu, președintele PNL de după 1990, a încetat din viață
octombrie 19 22:24 2016 Printeaza acest articol

Radu Câmpeanu, președintele PNL de după 1990, a încetat din viață

Radu Câmpeanu, fostul prim președinte al PNL, de după 1990, a încetat din viață la vârsta de 94 de ani.

Anunțul a fost făcut de partidul pe care l-a condus, în această seară, printr-un comunicat oficial trimis către agențiile de presă. Fostul președinte PNL a fost o figură proeminentă începând cu anul 1990, după revitalizarea unuia din partidele istorice din România. În perioada primului război mondial, Radu Câmpeanu a fost președintele tineretului universitar. După venirea comuniștilor, a devenit deținut politic și încarcerat în închisorile comuniste. După eliberarea din închisoare a reușit să emigreze la Paris, unde a stat până în anul 1990, revenind apoi în România.Radu Câmpeanu, președintele PNL de după 1990, a încetat din viață

S-a născut la data de 28 februarie 1922, la București, absolvent al Facultății de Drept. În 1973, în august reușește să fugă în Franța, dupî care, în 1990 revine în România și pe 12 ianuarie, înregistrează la Judecătorie noul Partid Național Liberal. Deşi a fost ales senator din partea Alianţei PNL-PD, activitatea sa politică în partid a scăzut în intensitate. A fost senator până la data de 12 decembrie 2008.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.