Raed Arafat, la Guvern

Raed Arafat, la Guvern
martie 28 17:03 2016 Printeaza acest articol

Raed Arafat, la Guvern! Întâlnire pe tema raportului #Colectiv. Raed Arafat, la Guvern. E urmarea unei dispute purtate până acum prin documente. Discuţiile vin în contextul în care şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a trimis un punct de vedere în urma criticilor raportului Corpului de control al Guvernului asupra modului în care s-a acţionat în cazul incediului de la Colectiv. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a ajuns la Palatul Victoria. Raportul Corpului de Control este primul document oficial care a arătat modul în care autorităţile au intervenit după incendiul din noaptea de 30 octombrie. Concluziile sunt clare: instituţiile au acţionat haotic, s-au vehiculat date contradictorii privind numărul de victime, iar Planul Roşu a fost declanşat cu mare întârziere. Abia la 18 minute de la primul apel şi la 7 minute după ce ambulanţele ajunseseră la faţa locului.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susţine însă că „alocarea de echipaje specifice Planului Roşu s-a făcut începând cu ora 22.43, după recunoaşterea efectuată de către primele echipaje sosite la locul intervenţiei’”. O altă critică a fost la adresa modului în care au intervenit autorităţile, necoordonat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) e acuzat că nu a coordonat toate operaţiunile de la faţa locului. Răspunsul DSU arată că „reprezentanţii Corpului de Control nu diferenţiază conceptele de coordonare şi conducere a unei intervenţii. Unele decizii au fost luat chiar telefonic de şeful DSU, înainte de sosirea la faţa locului”.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.