Rareș Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Rareș Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu
august 29 10:15 2016 Printeaza acest articol

Rareș Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Rareș Văduva, șeful DGIPI, a părăsit în această dimineață sediul DNA, unde a stat mai puțin de 30 minute.

El nu a dorit să facă declarații la ieșirea de la DNA. Potrivit unor surse judiciare, lui Rareș Văduva i s-a citit ordonanța de continuare a urmăririi penale. Acuzațiile fiind de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției. Sursele citate au arătat că acuzațiile au legătură cu o cauză disjunsă din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. Rareș Văduva a fost pus sub acuzare pentru favorizarea infractorului. Pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și obstrucționarea justiției.

Rareș Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Dosarul ar fi disjuns din dosarul în care sunt anchetați Gabriel Oprea și fostul șef al DGIPI. Șeful DGIPI a fost însoțit de avocatul său. Deocamdată nu este cunoscută calitatea în care a fost chemat să dea declarații în fața procurorilor DNA. La intrarea în DNA, Rareș Văduva nu a dorit să facă declarații în legătură cu dosarul în care a fost citat. El a spus doar că nu știe în ce calitate a fost chemat.

Comisarul șef de poliție are 40 de ani. Înainte de decembrie 2014, când a fost numit adjunct în conducerea DGIPI, a fost ofiţer SRI. Văduva este la conducerea DGIPI din luna februarie. După ce Nicolae Gheorghe a fost demis de la conducerea acestui departament. Alături de adjunctul său, Nelu Zărnică. Aceștia fiind puşi sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Rareș Văduva, urmărit penal pentru abuz în serviciu

În dosarul legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor. Maşina a fost cumpărată cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei. Mașina fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea, din 21 august până în octombrie 2015. În acest dosar, Nicolae Gheorghe a fost trimis în judecată alături de Gabriel Oprea.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.