Roaming și noile reguli stabilite de UE

Roaming și noile reguli stabilite de UE
septembrie 07 17:21 2016 Printeaza acest articol

Roaming și noile reguli stabilite de UE

Uniunea Europeană stabileşte noi reguli pentru eliminarea tarifelor de roaming

Roaming, ca și serviciu, furnizat de operatorii de telefonie mobilă, va dispărea, în curând.

Anul viitor, începând cu luna iunie, tarifele de roaming din Europa vor fi eliminate complet. Utilizatorii de reţele telecom putând folosi aceleaşi beneficii din ţara de origine în orice altă ţară membră a Uniunii Europene. Se pare însă că vor exista câteva limitări. Asta pentru a putea evita abuzurile şi pentru a păstra echilibrul pieţei telecom. Cei care călătoresc în UE vor putea să îşi folosească minutele, SMS-urile şi traficul de internet inclus în planul tarifar din ţara de origine. Însă pe o perioadă maximă de 30 de zile consecutive.

Roaming și noile reguli stabilite de UE

Fără roaming, dar cu limitări

Acest lucru doreşte să limiteze importul de cartele SIM din alte ţări care ar putea oferi tarife mai mici decât în altele. Pe parcursul unui an un utilizator nu poate beneficia de mai mult de 90 de zile de roaming de acest gen. Cei care se mută permanent sau semi-permanent într-o altă ţară membră UE vor trebui în continuare să îşi cumpere o cartelă SIM locală.

Contorizarea zilelor funcţionează totuşi în avantajul utilizatorilor. Dacă în aceeaşi zi un utilizator a fost conectat la reţeaua de origine , cât şi la o reţea din roaming, ziua respectivă nu intră în contorizarea celor 30 de zile consecutive. Sau la durata maximă de 90 de zile pe an. Abia după depăşirea limitelor planului tarifar vor începe taxările pe consum. La tarife standard, valabile la nivelul Uniunii Europene. Reprezentanţii companiilor telecom vor fi invitaţi să comenteze asupra acestor hotărâri înainte de 15 decembrie. Însă probabil că nu vor mai apărea modificări noi sau majore înainte de acest moment.

Scrie un comentariu

0 Comentarii

Nu sunt comentarii inca!

Poti fi primul care porneste o conversatie.

Adauga comentariu

Datele tale sunt in siguranta Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. De asemenea, alte date nu vor fi partajate cu terțe persoane.